2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Kothencz: Egy felelős politikus mindenkinek a képviselője

„Szeged az elmúlt 12 évben nem tudta kihasználni lehetőségeit, saját kapacitásaival sem tudott élni, és az emberek életminőségét sem tudta javítani” – mondta Kothencz János Fidesz–KDNP-s polgármesterjelölt az önkormányzati képviselőjelöltek bemutatása során.

Kothencz János nem a jelenlegi, Botka László vezette városvezetés ellenzéke, hanem alternatívája kíván lenni. Szeged 20 egyéni körzetében számos helyen nem a korábbi képviselőket indítják. Több körzetben olyan, tenni akaró jelölteket találtak, akik maguk is ott élnek, és jól ismerik az emberek mindennapi problémáit. „A szegedi embereket leginkább egy hatékony érdekérvényesítéssel lehet képviselni. Nekem kutyakötelességem leendő polgármesterként ezeknek az embereknek az érdekeit képviselnem. Ezt viszont nem tehetem úgy, hogy folyamatosan ellenkezem a kormánnyal. Ezzel együtt, ha megfigyeljük a jelenlegi városvezetésért felelősségvállalók körét, jó egynéhányan például a különböző Facebook-bejegyzéseikben is, amikor a jobboldali frakcióra vagy a jobboldali képviselőjelöltekre mutatnak, akkor úgy fogalmazzák meg a kormányhoz való viszonyukat, hogy az ő kormányuk. Tehát még csak nem is értik, nem is érzik annak a lényegét, hogy a kormány mindannyiunk kormánya, politikai, ideológiai hovatartozásra, vallásra, korra, nemre való tekintet nélkül. Egy felelős politikus mindenkinek a képviselője, tehát nem mondhatom azt, hogy ez csak ennek vagy amannak a kormánya. Hát valahogy így képzelem én ezt el, együttműködve a kormánnyal, és a lehető leghatékonyabban kihasználva a lehetőségét annak, ami Szeged számára jó” – tette hozzá Kothencz János.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!