2021. április 11.,
vasárnap, Leó, Szaniszló napja

Kósz Zoltán: Mérhetetlen düh amit éreztem

Hír TV

2019. február 28., csütörtök 19:57, frissítve: csütörtök 22:29

Tisztázták magukat a válogatott vízilabdások, a rendőrség szerint nem történt bűncselekmény, megszüntették ellenük az eljárást. Kósz Zoltánt és Péterváry Zsoltot még tavaly keverték gyanúba azzal, hogy szexuálisan zaklattak egy 13 éves kislányt. A két egykori sportoló személyiségi jogi pert is indított, mert nevük jogellenesen került nyilvánosságra.

Több mint egy évvel ezelőtt jelentkezett annak a 13 éves kislánynak az édesanyja, aki szexuális zaklatással, erőszakkal vádolta meg Kósz Zoltánt. A Magyarország élőben műsorában Földi-Kovács Andrea telefonon érte utol az alaptalanul meghurcolt sportolót.

Hogy élte meg az azóta eltelt időszakot? – tette fel a kérdést Földi-Kovács Andrea a bíróságon felmentett vízilabdázótól telefonon. 
Elkeserítő és mérhetetlen düh, ami leginkább, ami ennek az időszaknak bizonyos szakaszaira jellemző volt – válaszolta Kósz Zoltán. Azt is többen kérdezték, hogy haragszom-e? Nem a harag a jó szó erre, mert nem a hajunkat húzták meg, arra szokott haragudni az ember, hanem, mondom még egyszer, mérhetetlen düh, amit éreztünk többször is ebben az időszakban, hogy ezt meg lehet csinálni gyakorlatilag bárkivel, és hát ugyanebből az okból kifolyólag elkeserítő is –mondta.

A vízilabdázó azóta se a kislánnyal, se a családdal nem találkozott, és bocsánatot sem kértek a meghurcolt sportolóktól. „Nem is tudják, hogy bocsánatot kéne kérniük, ők köszönik szépen megvannak” – mondta Kósz Zoltán. „Ezt talán sokat elárul a családnak a mindenféle szintjéről.” A bocsánatkérés, amíg nem történik meg, addig nem tud válaszolni, hogy ez jelentene bármit is számukra, de szívesen meghurcolói szemébe nézne egyszer Kósz Zoltán vízilabdázó.

A téma a stúdióban folytatódott, ahol a két vízlilabdázó, Kósz Zoltán és Petővári Zsolt jogi képviselőit, Hegedűs Lászlót és Glatter Lászlót kérdezte a műsorvezető, akik – a többi között – arról is beszámoltak, hogy bár gyakorlatilag semmit sem tudnak a nyomozati eljárásról, ennek ellenére kijelenthető, hogy a megszüntetés nagyon komoly szakmai háttérrel rendelkezhet.

Tekintse meg a teljes beszélgetést: