2019. augusztus 25.,
vasárnap, Lajos, Patrícia napja

Kósa Lajos nem látja azt az okot, ami indokolná az anonim bankkártyát

Hír TV

2018. november 23., péntek 06:30

Magyarország semmilyen esetben nem támogatná, hogy az illegális migránsok anonim bankkártyákat kapjanak – nyilatkozta a Hír TV-n Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi bizottságának elnöke, aki nem fogadja el azt az indoklást, amely szerint a kártyáknak azért van létjogosultsága, mert a száraz élelmiszereket nem tudják eljuttattatni a helyszínre.

Kósa Lajos szerint Görögországban – ahol a migránsok anonim bankkártyákat kapnak – semmi szükség az effajta segítségre, mivel soha nem is kellett odaszállítani az élelmiszereket, az európai uniós tagországban ugyanis minden beszerezhető. 

„Az anonim bankkártyákra ez nem magyarázat, hiszen Görögországban nincs éhínség, az emberek be tudnak vásárolni, bármilyen élelmiszer ott helyben is elérhető” – mondta az Országgyűlés honvédelmi bizottságának elnöke a Magyarország élőben című műsorban.

Kósa tájékoztatást adott Demeter Márta ügyének legfrissebb fejleményével kapcsolatban is. Elmondta, hogy a bizottság alelnökét alkalmatlannak tartja arra, hogy Magyarországot képviselje, ezért a honvédelmi bizottság fideszes többsége visszahívná a NATO parlamenti bizottságából.  

Az LMP-s politikus nemzetbiztonsági átvilágítása most zajlik, mivel csak olyan képviselő lehet tagja a honvédelmi bizottságnak, aki nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot.

„Több esetben is megszegte az esküjét, nem nyilvános adatokat hozott nyilvánosságra” – nyilatkozta Kósa Demeterről, aki véleménye szerint „primitív politikai haszonszerzés céljából” élt vissza a titkos adatokkal.