2020. július 9.,
csütörtök, Lukrécia napja

Kósa Lajos: Kutyából nem lesz szalonna

Hír TV

2018. november 28., szerda 20:27, frissítve: szerda 23:01

Szávay István nőverős ügye mutatja, hogy a Jobbik mindenféle változást színlel – mondta Kósa Lajos a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A jobbikos politikus a Hír TV birtokába került hangfelvétel szerint azzal hencegett, hogy egy szórakozóhelyen leütött egy zsidó nőt, mert az „beszólt neki”. Kósa Lajos szerint Szávay hiába kért bocsánatot, nem mond igazat.

„Kutyából nem lesz szalonna” – reagált Kósa Lajos Szávay István nőverős ügyére a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A jobbikos képviselő a Hír TV birtokába került hangfelvétel szerint azzal hencegett, hogy egy szórakozóhelyen leütött egy zsidó nőt, mert az „beszólt neki”. Bár Szávay elismerte, hogy sértően beszélt a zsidókról, azt mondta: a nőveréssel csak viccelt, lemondani pedig nem kíván.

Kósa Lajos szerint az ügy jól mutatja, hogy a Jobbik mindenféle változást színlel, Szávay István pedig nem mond igazat. A kormánypárti politikus szerint a Jobbikot is terheli felelősség, amennyiben Szávay a párt soraiban marad.

Schmidt: Nem lepődtem meg

Schmidt Mária is megszólalt az üggyel kapcsolatban. A Terror Háza főigazgatója – szintén a Hír TV Magyarország élőben című műsorában – úgy fogalmazott: ez a stílus mindig is jelen volt a Jobbikban.

„Az első benyomásom az volt, hogy talán nem voltak a szereplők színjózanok, amikor ez történt, de annyira nem vagyok meglepődve egyébként. A Jobbikban ez a stílus, ez a viselkedés teljesen elfogadottnak számít” – mondta.

Schiffer: Védhetetlen

Schiffer András, az LMP volt politikusa szerint védhetetlen és elfogadhatatlan, amit Szávay tett. Valószínű, hogy csak dicsekszik, ha agresszió is történt, akkor nincs helye a politikában – mondta.