2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Belföld

Kósa Lajos: A kórházparancsnokok nem veszik át a kórházigazgatók helyét

Kórházparancsnokok segíthetik a járványügyi szabályok betartását a nagyobb szociális intézményekben. Erről is szó volt a honvédelmi és rendészeti bizottság mai ülésén. A Magyarország élőben extra vendége Kósa Lajos a testület elnöke volt.

  • Kósa Lajos: A kórházparancsnokok nem veszik át a kórházigazgatók helyét

 

A beszélgetést a Varga-Dahm Andrea és Kósa Lajos közt kialakult vita tisztázásával kezdte a műsorvezető. Igaz az, hogy Ön Varga-Dahm Andrea képviselőnőt lehülyézte ezen az ülésen?

Dehogy, egyszerűen csak elmondtam, hogy egyáltalán nem értek azzal egyet, amit mondott, sőt! Tele voltak tárgyi tévedéssel a képviselőnő által elhangzottak, az általa beidézett jogszabály az nem a különleges jogrendi helyzetben kezelt járvány elleni védekezésről szól, hanem arról, hogy a gyerekeket milyen járványos betegségek ellen kell beoltani, ennek mi a rendje és ki ellenőrzi. (…) Soha nem tennék ilyet képviselőasszonnyal, hiszen bár szinte semmiben nem értek vele egyet, de a kellő tiszteletet egymásnak meg kell adnunk

- elevenítette fel az ülésen történteket Kósa Lajos. 

109 egészségügyi intézményben dolgoznak kórházparancsnokok. Hogyan működik a rendszer, ki dönt és miben mostantól? – tette fel kérdését a honvédelmi bizottság elnökének Földi-Kovács Andrea.

A kórházparancsnokok kizárólag a járvány kezelésével kapcsolatos intézkedések, utasítások betartását végzik. Ezzel kapcsolatban a járvány kezeléséhez szükséges eszközök meglétét, illetve azoknak a pontos számát ellenőrzik. Nem döntenek orvosegészségügyi kérdésekben, nem irányítják a kórházat, nem veszik át a kórházigazgató szerepét. A kórházigazgatók által közölt adatok helyességét viszont szúrópróbaszerűen vizsgálják: ellenőrzik a raktárkészletet és ellenőrzik azt, hogy az utasításokat betartják-e

- mondta el műsorvezetői kérdésre a testület elnöke. 

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!