2021. 09. 24. Péntek Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Kósa Lajos: A kórházparancsnokok nem veszik át a kórházigazgatók helyét

Kórházparancsnokok segíthetik a járványügyi szabályok betartását a nagyobb szociális intézményekben. Erről is szó volt a honvédelmi és rendészeti bizottság mai ülésén. A Magyarország élőben extra vendége Kósa Lajos a testület elnöke volt.

 

A beszélgetést a Varga-Dahm Andrea és Kósa Lajos közt kialakult vita tisztázásával kezdte a műsorvezető. Igaz az, hogy Ön Varga-Dahm Andrea képviselőnőt lehülyézte ezen az ülésen?

Dehogy, egyszerűen csak elmondtam, hogy egyáltalán nem értek azzal egyet, amit mondott, sőt! Tele voltak tárgyi tévedéssel a képviselőnő által elhangzottak, az általa beidézett jogszabály az nem a különleges jogrendi helyzetben kezelt járvány elleni védekezésről szól, hanem arról, hogy a gyerekeket milyen járványos betegségek ellen kell beoltani, ennek mi a rendje és ki ellenőrzi. (…) Soha nem tennék ilyet képviselőasszonnyal, hiszen bár szinte semmiben nem értek vele egyet, de a kellő tiszteletet egymásnak meg kell adnunk

- elevenítette fel az ülésen történteket Kósa Lajos. 

109 egészségügyi intézményben dolgoznak kórházparancsnokok. Hogyan működik a rendszer, ki dönt és miben mostantól? – tette fel kérdését a honvédelmi bizottság elnökének Földi-Kovács Andrea.

A kórházparancsnokok kizárólag a járvány kezelésével kapcsolatos intézkedések, utasítások betartását végzik. Ezzel kapcsolatban a járvány kezeléséhez szükséges eszközök meglétét, illetve azoknak a pontos számát ellenőrzik. Nem döntenek orvosegészségügyi kérdésekben, nem irányítják a kórházat, nem veszik át a kórházigazgató szerepét. A kórházigazgatók által közölt adatok helyességét viszont szúrópróbaszerűen vizsgálják: ellenőrzik a raktárkészletet és ellenőrzik azt, hogy az utasításokat betartják-e

- mondta el műsorvezetői kérdésre a testület elnöke. 

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: A Balkánt integrálni kell az EU-ba

A Balkán Európa szerves része - hangsúlyozta a kormányfő a Délklet-európai Országok parlamenti elnökeinek 10. konferenciáján. 2021. szeptember 24.

Novák Katalin: Ne kelljen választani munka és család között!

Olyan támogatásokkal segítik az embereket, amelyek lehetőséget adnak arra, hogy akár már fiatalon is több gyermeket tudjanak vállalni. 2021. szeptember 24.

Katymárnál tartóztattak fel határsértőket

A csoport tagjai jogellenesen jutottak be az ország területére. 2021. szeptember 24.

Legfrisebb híreink

Éber figyelem, gyors segítség

Szomszédok jelezték a rendőrségen, hogy girincsi ismerősük egy ideje nem ad életjelet magáról, feletételezhető, hogy baj történt az idős nővel.

Rajtaütés

A budaörsi rendőrök elfogták azt a 25 éves férfit, aki a gyanú szerint Zsámbékon kábítószer értékesítésével foglalatoskodott.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!