2021. február 28.,
vasárnap, Elemér napja

Kósa Lajos: A kórházparancsnokok nem veszik át a kórházigazgatók helyét

Hír TV

2020. április 16., csütörtök 19:04

Kórházparancsnokok segíthetik a járványügyi szabályok betartását a nagyobb szociális intézményekben. Erről is szó volt a honvédelmi és rendészeti bizottság mai ülésén. A Magyarország élőben extra vendége Kósa Lajos a testület elnöke volt.

 

A beszélgetést a Varga-Dahm Andrea és Kósa Lajos közt kialakult vita tisztázásával kezdte a műsorvezető. Igaz az, hogy Ön Varga-Dahm Andrea képviselőnőt lehülyézte ezen az ülésen?

Dehogy, egyszerűen csak elmondtam, hogy egyáltalán nem értek azzal egyet, amit mondott, sőt! Tele voltak tárgyi tévedéssel a képviselőnő által elhangzottak, az általa beidézett jogszabály az nem a különleges jogrendi helyzetben kezelt járvány elleni védekezésről szól, hanem arról, hogy a gyerekeket milyen járványos betegségek ellen kell beoltani, ennek mi a rendje és ki ellenőrzi. (…) Soha nem tennék ilyet képviselőasszonnyal, hiszen bár szinte semmiben nem értek vele egyet, de a kellő tiszteletet egymásnak meg kell adnunk

- elevenítette fel az ülésen történteket Kósa Lajos. 

109 egészségügyi intézményben dolgoznak kórházparancsnokok. Hogyan működik a rendszer, ki dönt és miben mostantól? – tette fel kérdését a honvédelmi bizottság elnökének Földi-Kovács Andrea.

A kórházparancsnokok kizárólag a járvány kezelésével kapcsolatos intézkedések, utasítások betartását végzik. Ezzel kapcsolatban a járvány kezeléséhez szükséges eszközök meglétét, illetve azoknak a pontos számát ellenőrzik. Nem döntenek orvosegészségügyi kérdésekben, nem irányítják a kórházat, nem veszik át a kórházigazgató szerepét. A kórházigazgatók által közölt adatok helyességét viszont szúrópróbaszerűen vizsgálják: ellenőrzik a raktárkészletet és ellenőrzik azt, hogy az utasításokat betartják-e

- mondta el műsorvezetői kérdésre a testület elnöke. 

Teljes beszélgetés:

Hír TV