2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Kósa: Az építkezés vagy a háborúskodás a tét

A Fidesz-KDNP önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke sajtótájékoztatóján kifejtette: a Fidesz-KDNP jelöltjei azt a célt tűzték ki a kormánnyal együttműködésben, hogy szebbé, jobbá, élhetőbbé tegyék a településeket, hogy 2030-ra a magyar önkormányzati rendszer átlagfejlettsége elérje az európai átlagot. Ehhez együttműködés, építkezés, összefogás kell - tette hozzá.

  • Kósa: Az építkezés vagy a háborúskodás a tét

Az ellenzék ugyanakkor azt mondja: szavazzatok ránk, mert ha mi győzünk, akkor leváltjuk az Orbán-rendszert, de a háborúzás, a kormány elleni küzdelem, a gyűlölködés az nem építkezés - fogalmazott Kósa Lajos.

Beszélt arról is, hogy az ország 3177 önkormányzata közül 829 esetében indul Fidesz-KDNP-s jelölt, míg az ellenzéki pártok 153 településen indítanak jelölteket. Ha a kormánypártok által támogatott, de függetlenként indulókat is számoljuk, akkor 1217 településen indul Fidesz-KDNP-s vagy általuk is támogatott jelölt, az ellenzéki oldal viszont mintegy 300 településen állított csak jelöltet.

Összességében mintegy nyolcmillió ember él olyan településen, ahol kormánypárti jelöltre szavazhatnak. Az ellenzék ugyanakkor nem érte el a célját, hiszen nagyon kevés településen van egy az egy elleni indulás.

Csupán hat budapesti kerületben, a megyei jogú városok közül mindössze kettőben, a megyei önkormányzatok listáinál pedig csak egyetlen megyében sikerült megvalósítaniuk ezt a célt - sorolta a fideszes politikus.

Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, egyben elnökjelöltje (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy a kormány növekedésbarát gazdaságpolitikájának és a zalai emberek tettrekészségének, szorgalmának köszönhetően a megye stabil fejlődési pályán áll. A legjelentősebb beruházások közé sorolta az M70-es gyorsforgalmi út bővítését, az M76-os építését, a Zalaegerszeg-Lenti-Lendva vasútvonal visszaállításának készülő kiviteli terveit, a sármelléki repülőtéren megvalósuló norvég pilótaképző centrumot, a Nagykanizsa térségét érintő gazdaságfejlesztési Mura programot, valamint a Balaton zalai szakaszát is megújító kormányzati fejlesztéseket.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere és -jelöltje (Fidesz-KDNP) arról tett említést, hogy az elmúlt öt évben 4000 új munkahely jött létre a zalai megyeszékhelyen, ahol mára 2,5 százalék alá csökkent a munkanélküliségi ráta. A Zalaco hétfőn átadott új csarnoka 150 új munkahelyet jelent, a város legnagyobb beruházása, a 45 milliárd forintból épülő járműipari tesztpálya mellett 135 állást teremt a pénteken átadandó kutatóközpont - hozott példákat a polgármester.

 

MTI, Hír TV 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!