2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Belföld

Korszerűsítik a rendelőket Borsodban

Megújulnak az orvosi rendelők, és az ellátáshoz szükséges eszközöket is korszerűsítik a Magyar Falu program keretében Borsodban. Az Észak-Borsodi régióban tíz település száz millió forint támogatást nyert, amelyhez nem kell önerőt biztosítani. Van, ahol teljes egészében korszerűsítik a rendelő épületét, máshol az eddig hiányzó orvosi berendezéseket vásárolták meg.

  • Korszerűsítik a rendelőket Borsodban

Az óvodát és az önkormányzati épületeket pályázati forrásból újították fel a Borsod megyei Hangonyban. A művelődési házat a közeljövőben korszerűsítik, és egy új konyhát is építenek. A település a Magyar Falu programban keretében egy új szolgáltatást is tervez.

A Magyar Falu program keretében egy olyan szolgáltatást, ami még nem volt jelen Hangony életében, egy bölcsődét szeretnénk kialakítani, egy két csoportos bölcsődét

- mondta Hangony polgármestere, Kovács Szilárd.

A közeli Arlóban orvostechnikai eszközök vásárlására pályáztak. A település három millió forintból fejlesztheti az orvosi rendelőjét.

Így kaptunk egy életmentő defibrillátort, ami a településen még eddig nem volt sehol. Egy 24 órás Holter típusú vérnyomásmérőt, amivel reméljük, hogy sikerül megoldani azt, hogy mi is fel tudjuk a betegeinkre rakni, és ki tudjuk értékelni a vérnyomásukat óránkénti gyorsasággal. Ezen kívül egy monitort kaptunk hozzá. Aztán a védőnői szolgálat részére csecsemőmérleget, ami digitális magasság és súlymérő

- fogalmazott Vámos Istvánné, Arló polgármestere. 

Az lenne a terv, hogy ha elkezdjük a belső felújítást, akkor menne igazából a belső felújítás is egyszerre

Szalonnán egy másik pályázat keretében az orvosi rendelő teljes energetikai felújítását végzik el. Az alig több mint ezer lakosú település a Magyar Falu programban is sikerrel pályázott. Harminc millió forintból a rendelő, és a védőnői szolgálat épületét is korszerűsítik.

Nagyon nagy jelentőségű a település életében, hiszen talán a hatvanas-hetvenes években épült ez az épület és nem felel már meg a jelen kor követelményeinek, és nagy szükség volt erre a felújításra

- nyilatkozta Szalonna polgármestere, Balogh Zsolt.

A térség Fideszes országgyűlési képviselője szerint jól működő magyar falvak nélkül nincs jól működő Magyarország. Riz Gábor emlékeztetett, hogy a választókerületében lévő 71 település összesen 100 millió forint támogatást kapott. Azt mondta: 

Tíz település kapott a 71 településből orvosi eszközre támogatást, ez 1 és 5 millió forint közötti összeget jelent, illetve két olyan település van, ahol az orvosi rendelő egésze megújul. Nagy szükség volt rá, jó helyre került a pénz, hiszen a települések számára a komfortérzetet javítja, aki pedig igénybe veszi a létesítményt, annak pedig a mindennapjait teszi kényelmesebbé, és az elérhető szolgáltatást pedig biztonságosabbá

A 2018-ban meghirdetett Magyar Falu programban országszerte 186 orvosi rendelő épülhet vagy újulhat meg, és 778 településen szerezhetnek be új orvosi eszközöket.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!