2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Belföld

Korrupt adóellenőrök: súlyosabb ítélet született

Hivatali visszaélésről vesztegetésre minősítette a vádat a korrupt adóellenőrök ügyében a Debreceni Ítélőtábla. A másodfokú bíróság a kiszabott büntetéseket helybenhagyta.

Súlyosabban ítélte meg a táblabíróság a volt adóellenőrök ügyét. A korábban az adóhatóság szabolcsi kirendeltségén többek között vagyonosodási vizsgálatokkal foglalkozó első- és másodrendű vádlott azzal keresett meg vállalkozókat, hogy vizsgálat indult ellenük. Pénzért viszont leállítják vagy pozitív eredménnyel zárják az ellenőrzést. A vád szerint 20 millió forintot szedtek így össze. Az ügyben vádlott volt egy ügyvéd és három felhajtó. Az ítélőtábla szerint annak ellenére, hogy valódi APEH-vizsgálat nem indult, ők visszaéltek helyzetükkel, ráadásul több alkalommal az adóhatóság épületébe hívták a becsapott vállalkozókat. „Megállapítható volt a rendszeres haszonszerzésre törekvés folytán az üzletszerűség és a szervezett jellegű bűnszövetséget megvalósító elkövetés is. Mindezek alapján vesztegetésnek minősítette az ítélőtábla a cselekményt hivatali visszaélés helyett” – fogalmazott Gömöri Olivér tanácsvezető bíró.


Az ügy hat vádlottja közül öten fellebbeztek enyhítésért. Az ítélőtábla csak a minősítést változtatta meg, a büntetést nem. Így az elsőrendű vádlott 4 év hat hónap börtönbüntetést kapott, de a többiek is néhány évet rács mögött töltenek. Az ítélethirdetésen csak a másodrendű vádlott védője jelent meg, akit meglepett az ítélet. „Én arra számítottam, hogy hatályon kívül helyezik ezt az ítéletet és új eljárásra kötelezik az első fokot. Ennek pont az ellentéte történt” – szögezte le Erdei Csaba, a másodrendű vádlott védője.

Az ítélet jogerős és végrehajtható. Az még nem dőlt el, hogy fordulnak-e felülvizsgálati kérelemmel a Kúriához.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A rafahi menekülttábor lakóinak élete a tét + videó

A rafahi menekülttábor lakóinak élete a tét + videó

Több mint egy millió civil élete kerül veszélybe, ha Izrael megkezdi a rafahi menekülttábor ostromát. Bár a zsidó állam már elfogadta a támadás tervét, az amerikai elnök még bízik abban, hogy sikerül a Hamászt meggyőzni a gázai tűzszünetről szóló tárgyalásokon.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!