2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Belföld

Kőrös Gusztáv: Mesterházy utasítására vitte Király a lemezt az MSZP-székházba

Egymást vádolják hazugsággal a hamis bajai videóbotrány érintettjei. A felvétel egyik készítője, a volt DK-tag Kőrös Gusztáv a Hír TV Magyarország élőben című műsorában is megismételte: az MSZP sporttagozatának alelnöke rendelte meg a Fidesz lejáratására használt felvételt és elhitte Király Györgynek, hogy csak oktatófilmnek szánják. Bár állítása szerint DK-tagként jó viszonyban volt a Gyurcsány-párt igazgatójával, Varju Lászlóval, mégsem szólt neki arról, hogy mire kérték meg a szocialisták. Kőrös azt mondta: a felvétel elkészülte után Király György Mesterházy Attilát hívta fel, hogy nála van a CD. Az MSZP perel, Gyurcsány Ferenc pedig azt állítja: nincs köze a megrendezett jelenethez.

Kőrös Gusztáv hétfőn este az ATV-ben ismételte meg, amit korábban tanúként a rendőröknek mondott. „Király György irodájában történt még a két választás között, amikor négyünket felhívott, Károlyi Attilát, Jakabot, Ajtait meg engem az irodájába, hogy készítsünk egy oktató jellegű filmet” – mondta Kőrös Gusztáv.

Kőrös Gusztáv ezt kedden a Hír TV stúdiójában is megerősítette. Azt mondta: elhitte az MSZP sporttagozata alelnökének, hogy oktatófilmet kell készíteniük, amit majd egy Borsod megyei konferencián zárt körben vetítenek le a romáknak.

Bár Király György a bajai megismételt választás előtt akarta megkapni a felvételt, a megrendezett jelenetet csak két nappal a voksolás után, október, 15-én vették fel egy mobiltelefonnal. A videót másnap Kőrös Gusztáv íratta ki egy CD-re Dunaharasztiban és átadta az anyagot Károlyi Attilának, aki az MSZP Fejér megyei sporttagozatának az elnöke. Károlyi ezután vitte a megrendelőhöz, azaz Király Györgyhöz a CD-t, amit együtt vittek be még aznap az MSZP székházába.


Kőrös Gusztáv azt is mondta: Mesterházy Attila pártelnök kérette be a felvételt. „A szembesítésen Gyuri elmondta, hogy ő amikor megkapta ezt a CD-t a Károlyi Attilától, akkor ő felhívta Mesterházy Attilát, hogy megvan az oktatófilm, csak ő másképp adja elő, hogy bejött egy CD, valaki bevitte, biztos valaki bedobta neki, és úgy vitték be az MSZP székházába, Károlyi Attilával.”

Kőrös Gusztáv szerint Király György hazudik, amikor tagadja a vádakat.

– Király György most azt állítja, hogy Ön hazudik.
– Nem én hazudok, ő hazudik.
– Volt szembesítés egyébként?
– Igen, volt, azért merem mondani, hogy ő hazudik.
– Milyen eredménnyel járt ez a szembesítés?
– Hát én úgy gondolom, hogy eredménytelen. Volt rész, amit beismert…
– Mit?
– Azt, hogy jártam az irodában, beszélgettünk, de ő nem emlékszik arra, hogy mi ott többen voltunk, és megkért volna ilyenre minket. De hangsúlyozni szeretném, hogy erről térfigyelőkamera-rendszer van, a mobiloknak a cellainformációját a rendőrség már lekérte, vagy folyamatban van, ezek mind igazolják, amit mi mondunk.

Tekintse meg a teljes interjút:


Kőrös szerint az MSZP szándékosan csapta be és csalta csapdába, azért, mert a Demokratikus Koalíció tagja volt. „Utólag lehet, hogy azt gondolom, hogy szándékos volt a személyem, hogy DK-tag vagyok, lehet, hogy az is célpont volt” – tette hozzá.

Az MSZP feljelenti a férfit. A szocialisták továbbra is tagadják, hogy ők állnának a videóhamisítás mögött. „Egy szervezett és tervezett lejárató akció indult az MSZP ellen, amelynek ő is részesévé vált így, hiszen saját magának is ellentmondott többször az interjú során, illetve korábbi tanúvallomásainak is” – mondta Török Zsolt, az MSZP szóvivője.

„Semmivel nem adok több hitelt Kőrös Gusztáv szavainak, mint Mesterházy Attiláénak.” Bár párttársát egyből kitette a pártjából, Gyurcsány Ferenc szerint Mesterházy Attilának nem kell lemondania. A DK elnöke azt állítja: neki nincs köze a bajai videóhoz. „Nem tudom, hogy igazat mondott-e, de komoly kételyem van benne. És ha szíjat hasítanak a hátamból, sem leszek hajlandó egy ilyen ügybe belekeveredni” – mondta Gyurcsány Ferenc.

Információink szerint a rendőrség eddig 10 főt hallgatott meg tanúként az ügyben, a Bács-Kiskun megyei kapitányság a nyomozásról részleteket nem árult el.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!