2022. 08. 12. Péntek Klára napja
Jelenleg a TV-ben:

Musis et Virtutibus - Múzsák és erények

Következik:

Vezércikk 03:00

Belföld

Gulyás Gergely: A Belügyminisztérium négyezer határvadászt fog felvenni

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő csütörtök 12 órától Kormányinfót tart, amelyben tájékoztatást adnak a kormány szerdai ülésén hozott döntésekről. A tájékoztatót a HírTV, Facebook- és YouTube-csatornánk élőben közvetítette.

  • Gulyás Gergely: A Belügyminisztérium négyezer határvadászt fog felvenni

Gulyás az árfolyammozgásról: Az egésznek a kiváltó oka a háború és az erre adott válaszok

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője arról beszélt, hogy a minden piaci idegesség ellenére a magyar gazdaság fundamentumai kifejezetten erősek. A legfrissebb ipari termelési adatok 9,4 százalékos erősödést mutatnak, a teljes foglalkoztatottság megvalósult, a költségvetési bevételek lényegesen magasabbak a vártnál - tette hozzá. A kormány elkötelezett az idei és a jövő évi költségvetési hiánycél mellett. Az árfolyamot ma a gázár és az olajár mozgatja.

Az egésznek a kiváltó oka a háború és az erre adott válaszok. 

Egész Európa a szankciók hatásaitól szenved - mondta a miniszter.  

Gulyás kérdésre elmondta, a gázár magassága befolyásolja leginkább a forint árfolyamát, ezért a minél nagyobb gázfüggetlenség elérésével lehet stabilizálni.

A költségvetési hiányt tartja a kormány

- tette hozzá.

Ezekben a kérdésekben egyezett meg a kormány a bizottsággal

Gulyás szólt arról is, hogy a helyreállítási alapról szóló tárgyalások előrehaladtak, kiküldte a kormány a további javaslatait a megegyezés érdekében. Négy fontos terüelten elfogadtuk a bizottság álláspontját: nemzeti közbeszerzéseknél is 15 százalék alatt lesz az egyajánlatos közbeszerzések aránya, a bíróság dönthet korrupciós ügyek esetében a további lépésekről, ha az ügyészség lezárja azt, Magyarországnak az uniós források egy részét az energiafüggetlenség megvalósítására kell fordítani. A hitelként kapott uniós forrásokat az energiafüggeltenség elérésére kell fordítnai - mondta a miniszter. 

Meghosszabbíthatják Paks1 üzemidejét

Gulyás szólt arról is, kezdeményezik Paks1 üzemidejének a meghosszabbítását. Legalább évi kétmilliárd köbméterre emelik a hazai gázkitermelést - tette hozzá. 3 gigawatt naperőmű kapacitás 6 gigawattra lesz bővítve - mondta. A cél, hogy a magyar költségvetés továbbra is megbzható legyen, és minél előbb megállapodjon a helyreállítási alapról. A magyar baloldali képviselők intenzíven lobbiznak a megállapodás ellen - tette hozzá. Ennek a bizonyítéka az EP tegnapi határozata is. 

Jönnek a határvadászok

A migrációs helyzetről azt mondta, hogy míg tavaly 47 ezer, addig idén 110 ezer embert kellett feltartóztatni. Tavaly 431 embercsempészt, mí idén 836 embercsempészt fogtak el. A belügyminisztérium keretében határvadász egységek jönnek létre, nagyjából 4000 határvadász lesz - jelentette be a miniszter.

A keleti határon ezzel egy időben menekültválság van, itt is be kell vetni a katonaságot. A Belügyminisztérium emiatt körülbelül négyezer határvadászt fog felvenni, erről is döntött a kormány tegnap. A rendőrségen belül létrejövő speciális alakulat a katonaságot tehermentesíti, a felállítását a honvédelmi alapból finanszírozza a kormány. 

– tette hozzá.

HírTV - Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!