2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Gulyás: Külső határvédelemre kellene fordítani a bevándorlók támogatására szánt összegeket

Az Európai Uniónak minden olyan forrást, amelyet a bevándorlókra költ, inkább a külső határok védelmére kellene fordítania - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

  • Gulyás: Külső határvédelemre kellene fordítani a bevándorlók támogatására szánt összegeket

 

A biztonság kérdése: 

A miniszter szerint a kormány sokszor hangsúlyozta, hogy a külső határok védelme kulcsfontosságú. A legújabb Frontex-javaslat, hogy azokat a többlet hatásköröket, amelyeket korábban a Frontexnek biztosítani akartak és ami elvonta volna a nemzeti határvédelem jogát, kikerültek a tervezetből.  

A kormány továbbra is sérelmezi azt a gyakorlatot, hogy az EU a migráció számtalan formáját támogatja, addig a külső határvédelmet semmilyen formában nem támogatta. Gulyás Gergely kiemelte, erre közel egymilliárd euró ment el kizárólag magyar költségvetési forrásokból.

Az ígéretek ellenére az EU egyetlen fillért sem térített meg ebből

- közölte. 

A miniszterelnök hétpontos tervére utalva kiemelte, a kormány azt tartja fontosnak, hogy minden egyes pénzt, amit az Unió a bevándorlókra költene, azt a külső határok védelmére kell fordítani. 

A kormány aggályosnak tartja az agrártámogatásokkal kapcsolatban kialakult vitát is. A miniszter elmondta, az agrártámogatásokat nem bevándorlók integrációjára, hanem agráriumra kell fordítani. 

Buszstratégia:

Palkovics László előterjesztésére buszstratégiát tárgyalt a kormány. A cél az - mint ahogy Gulyás Gergely elmondta - hogy hazai gyártásból a lehető legtöbb buszt lehessen biztosítani. 

Fontos cél, hogy a tömegközlekedést át lehessen állítani az elektromos buszokra. Gulyás Gergely elmondta, a kormány ebben a ciklusban 3000 elektromos busz beszerzését fogja támogatni és finanszírozni. 

Ez emissziós célokat is szolgál, és ez teszi lehetővé, hogy mérséklődjön a környezetszennyezés a nagyvárosokban

- tette hozzá

A Miniszterelnökséget vezető miniszter beszámolt arról, hogy az elektromos buszok ára most drágább, mint a hagyományos buszoké, de a kormány az árak mérséklődésére számít, ha beindul a hazai gyártás. 

Egészségügyi fejlesztések:

Kásler Miklós kétórás beszámolót tartott szerdán az egészségügy helyzetéről. Konkrét döntés, hogy Miskolcon az onkológiai kezelésben szükséges két sugárterápiás berendezést szerez be a kormány. "Ez 1,8 milliárd forintos költségvetési forrást igényel" - közölte a tárcavezető. 

Gulyás Gergely emlékeztetett, 2011 óta az egészségügyi fejlesztések vidékre összpontosultak. Közölte, az a cél, hogy az egészségügyi infrastruktúra felzárkózzon a vidékihez,

Ennek egyik eleme a dél-budai szuperkórház

- mutatott rá a politikus.

További másik három centrumkórház is lesz a kormány tervei szerint.

Az Egészséges Budapest programra több száz milliárd forint rendelkezésre fog állni. Gulyás Gergely elmondta, jelenleg 1700 milliárd forint jut az egészségügy finanszírozására egy évben.

A tárcavezető ismertetése szerint

ebben a ciklusban 72 százalékkal emelkedik az ápolónők, szakdolgozók bére. 

Az orvosbéremelés kérdéséről később születik majd döntés. 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

A Fidesz-KDNP európai parlamenti kampánynyitóján Orbán Viktor miniszterelnök felidézte, hogy az e heti kétnapos Nemzeti Konzervativizmus Konferenciát (NatCon) három brüsszeli polgármester is megpróbálta betiltani, de a rendezvény végül lezajlott. A kormányfő most elhozta magával a betiltó határozat szövegét. Kiderült, milyen is a brüsszeli jogállamiság.
Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Karácsony Gergely elnémulva reagált budapesti terveimre. Én is elnémulnék a főpolgármester úr helyében, ha ilyen csapnivaló 4,5 év állna mögöttem városvezetőként - mondta Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a Facebook-oldalán pénteken közzétett videóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!