2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Vezércikk 08:05

Belföld

Korányi Dávid újabb beismerése: közös brüsszeli lobbi Karácsonyékkal, hogy aláássák a magyar érdekek érvényesülését + videó

Az Action for Democracy ügyvezetője elismerte, hogy Brüsszelben lobbiztak a magyar érdekek ellen, nem is akárhogy, hanem Karácsony Gergely főpolgármester hivatalával karöltve, hogy hazánk ne kapja meg a neki járó uniós forrásokat - írja a Mandiner.

  • Korányi Dávid újabb beismerése: közös brüsszeli lobbi Karácsonyékkal, hogy aláássák a magyar érdekek érvényesülését + videó

A beszámoló szerint a beismerést maga Korányi Dávid, Az Action for Democracy vezetője és Karácsony egykori városdiplomáciai főtanácsadója tette az X-en található, MagaBabe nevű profilon legutóbb közzétett videón.

A MagaBabe nevű profilon korábban megosztott videókon a szervezet vezetői azt már elismerték, hogy elsősorban Soros György állt a 2022-es választások eredményének befolyásolására az A4D-n keresztül a hazai ellenzékhez juttatott mintegy 3 milliárd forint.

Közös aknamunka

A legutóbb közzétett felvételen pedig Korányi Dávid, az Action for Democracy ügyvezetője több olyan kulcsfontosságú körülményről számolt be, amelyet korábban cáfoltak.  

„Magyarország esetében Budapest fővárossal próbáltunk nyomást gyakorolni a kormányra és az Európai Bizottságra, amikor a magyar forrásokról, a nemzeti tervekről tárgyaltak. Vannak kapcsolataink az amerikai kormányemberekkel, Brüsszelben, európai biztosokkal, és így tovább. Ez azért is van, mert politikai lobbitevékenységet is végzünk, ez értelemszerűen fontos része a kirakósnak számunkra” 

– fejtette ki Karácsony Gergely korábbi városdiplomáciai főtanácsadója. 

Korányi tehát elismerte, hogy a főpolgármester – vagyis az akkori munkaadója – hivatalával karöltve előszobáztak Brüsszelben annak megnehezítéséért, hogy megkaphassuk a hazánknak járó uniós forrásokat. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!