2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Korábban tagadtak, most már csak hallgatnak Gajdáék

Miközben a kispesti MSZP-hez köthető felvételek állításait sorra igazolja az élet, az érintett kerületi politikusok még mindig nem távoztak a közéletből.

  • Korábban tagadtak, most már csak hallgatnak Gajdáék

„A kispesti baloldal láthatóan nem tud mit kezdeni sem a Lackner-üggyel, sem az abból fakadó helyzettel. A magát tisztázni kívánó városvezetés már rég feljelentést tett volna a hangfelvételen elhangzottak miatt, ez kötelessége volna minden vezetőnek; ehelyett a korábbi tagadásból most a hallgatásba burkolóznak” – fogalmazott a Magyar Hírlapnak Dódity Gabriella, a XIX. kerületi Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

Ismert, a közelmúltban két botrány is robbant a szocialista Gajda Péter által vezetett Kispesten. A választások előtt kerültek nyilvánosságra az akkor még az MSZP-ben politizáló Lackner Csaba önkormányzati képviselőről készült drog- és korrupciógyanús felvételek; október 13-át követően pedig a független Hadházy Ákos beszélt arról, hogy több, visszaélésre utaló jelet talált a kerület beruházásai­ban. Lackner ügyében gazdasági vesztegetés miatt nyomoz az NNI, a NAV pedig költségvetési csalás miatt indított eljárást. Sajtóinformációk szerint kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt is nyomoznak a hatóságok. Azonban a parlamenti képviselő által feltárt korrupciós botrányokban még csak „folyamatban van a Gajda Péter elleni feljelentés”. Dódity úgy véli, nem segíti az ügyek felderítését Hadházy médiaroadshow-ja. „Ha a tisztánlátás vezérelné a képviselőt, legalább megcserélte volna a sorrendet: előbb a nyomozóhatóságokat kell tájékoztatni, hiszen a nyilvánosságra hozott részletekkel előfordulhat, hogy hátráltathatják a nyomozást, de az biztos, hogy a nyilvánosság elé tárt információival az esetleges visszaélések elkövetőinek segít” – mondta.

Pénteken a kispesti LMP képviselője, Ferenczi István sajtótájékoztatóján közölte: pártja kezdeményezi, hogy a Lackner-ügyben az önkormányzat hozzon létre nyilvánosan működő vizsgálóbizottságot. Ebben két fideszes, egy-egy MSZP-s, DK-s, momentumos és párbeszédes képviselő kapna helyet. Dódity korábban úgy fogalmazott: abszurdnak, hiteltelennek tart egy olyan ülést, ahol a baloldali összefogás szereplői vannak többségben, akiknek tagjai­ról Lackner terhelő állítást tett, és akit az általa elkövetett visszaélésekről akarnak kérdezni a képviselők. A politikus lapunknak most azt mondta, fenntartja véleményét azzal a kiegészítéssel, hogy természetesen ők is szeretnének tisztán látni, és részt fognak venni a testület munkájában. Hozzátette, bár fontosnak tartja a nyilvánosság tájékoztatását, a nyomozás érdekeire tekintettel fontos lenne, hogy a vizsgálóbizottság a megállapításokat ne a sajtó, hanem a hatóságok felé tegye meg.

Magyar Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!