2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Kontrát Károly: 2010 előtt az önkormányzatok eladósodtak

Kontrát Károly államtitkár Csárdi Antal LMP-s parlamenti képviselő napirend előtti felszólalására reagált a Parlamentben.

  • Kontrát Károly: 2010 előtt az önkormányzatok eladósodtak

Csárdi Antal, az LMP parlamenti képviselője szerint egy hazugságokkal teletűzdelt leszámolást az, amit a magyar kormányzat az önkormányzatokkal szemben tett és tesz. Csárdi azt mondta , hogy Gulyás Gergely egyszer arról beszélt, hogy Magyarország 3200  önkormányzatának a védekezéshez való hozzájárulása az 34 milliárd forintot fog kitenni. Csárdi szerint ehhez képest az önkormányzatok elvesztették az idegenforgalmi adóbevételeiket, a parkolási bevételeiket és a budapesti önkormányzatok elkezdték elveszíteni a kormány által biztosított beruházási forrásaikat is.(…)

Csárdi Antal felszólalására Kontrát Károly államtitkár válaszolt. Azt mondta, érdemes megnézni a tényeket: 2010 előtt az önkormányzatok eladósodtak, a tönkremenés előtt álltak, 2010 és 2014 között a magyar kormány 1369 milliárd forint adósságtól szabadította meg az önkormányzatokat. Azt is elmondta, hogy a 2010 előtti politika, az MSZP-SZDSZ kormány az önkormányzatok gazdálkodását ellehetetlenítette, forrásaik legalapvetőbb feladataik ellátását sem fedezték, számos önkormányzat került a csőd szélére, ezért a kormány ezért részben vagy teljesen elvállalta azokat a feladatokat, amelyeket az önkormányzatok nem tudtak ellátni. „A konszolidációval egyidejűleg olyan szabályokat alkottunk, amelyek a hitelfelvételt ésszerű keretek közé szorítják, ugyanakkor nem akadályozzák meg a települések fejlesztését. A hitel nélkül gazdálkodó 1172 önkormányzat támogatására is kiemelt forrásokat biztosítottunk, róluk sem feledkeztünk meg.(…)”

-        válaszolta Kontrát Károly.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!