2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Kontrát: jelentősen megnőtt a nyomás a déli határon

Jelentősen megnőtt a migrációs nyomás Magyarország déli határán - jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának szerdai budapesti ülésén.

  • Kontrát: jelentősen megnőtt a nyomás a déli határon

Kontrát Károly beszámolt arról, hogy a kormány szükséges intézkedéseket meghozta: megerősítették a déli határ védelmét és szeptember 7-ig meghosszabbították a tömeges bevándorlás okozta országos válsághelyzetet. "Megvédjük a határokat" - szögezte le.

Balogh János országos rendőrfőkapitány azt mondta: már nem csak a magyar határokon figyelhető meg a migránsok jelenléte, hanem "az ország mélységében" is, ezért országszerte tartanak rendőri akciókat. Markáns változásként beszélt arról, hogy nagyon sok embercsempész működik közre a migránsok Magyarországra és onnan való továbbjutásában.

Illegális bevándorlókat és embercsempészeket fogtak el

Mindeközben harminchárom migránst találtak a magyar és a román rendőrök a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen. Az illegális bevándorlók egy török teherautó rakterében rejtőztek meg. Huszonhatan szírnek, öten irakinak, ketten pedig palesztin állampolgárnak vallották magukat. A két török állampolgárságú sofőrrel szemben embercsempészés, míg a határsértőkkel szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség jár el.

MTI, Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!