2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:20

Belföld

Komoly büntetést fizethetnek a petárdázók

Bár már ezer forintért is lehet kapni, 150 ezer forintos büntetést is fizethet az, aki a tiltás ellenére petárdázik szilveszterkor – a rendőrség a honlapján összesítette a tűzijátékok év végi felhasználásának szabályait.

A tájékoztató szerint pirotechnikai terméket csak működési engedéllyel rendelkező utcai árustól, vagy forgalmazó raktárkészletéből lehet venni. Postán vagy csomagküldő szolgálaton keresztül viszont tilos beszerezni. Szilveszter után legkésőbb öt nappal vissza kell vinni a fel nem használt, hibás vagy lejárt szavatosságú terméket a forgalmazónak, aki köteles azt ingyen visszavenni.

„A jogszabály kötelezően előírja, hogy jól láthatóan ki kell írni, vagy ki kell helyezni olyan táblát, olyanfajta tájákoztatót, hogy a fel nem használt pirotechnikai termékeket a forgalmazó mikor és hol veszi vissza a vásárlóktól, és ez a termékvisszavitel, illetve átvétel január 5-ig meg kell, hogy történjen a jogszabályok alapján” – közölte Povázsai Sándor, az Országos Rendőr-főkapitányság osztályvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!