2020. május 30.,
szombat, Janka, Zsanett napja

Kocsis Máté: Szolidaritásról beszélnek, csak épp ők nem azok

2020. április 5., vasárnap 17:47

Margaret Thatcher: “Az a baj a szocialistákkal, hogy előbb-utóbb mindig kifogynak mások pénzéből.” - írta közösségi oldalán Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

Általános ellenzéki tiltakozás indult a közös teherviselés ellen. A budapesti baloldali polgármesterek, Tóth Bertalan, de még maga Gyurcsány is közös nyilatkozatok tömkelegével, személyeskedő nyilatkozatokkal, és megvalósíthatatlan pénzosztogatási javaslatokkal teszik nyilvánvalóvá, hogy valójában nem akarnak részei lenni a megoldásnak. Bajnai Gordon már odáig is elmerészkedett, hogy közös teherviselés helyett közös eladósodásról beszéljen, nyilván az IMF segítségével - írta közösségi oldalán a Fidesz frakcióvezetője

Kocsis Máté emlékeztetett, 

Nem először csinálják, mindenki emlékszik rá, hogyan kezel válságot a baloldal és ezzel szemben milyen erőfeszítések árán állította talpra a magyar gazdaságot az Orbán-kormány.

A kormánypárti képviselő kiemelte, az ország kormánypárti polgármesterei - akik jóval többen vannak, mint az ellenzékiek - nem panaszkodnak, és nem a hangulatkeltésen dolgoznak, hanem a helyzetet tudomásul véve végzik a feladataikat.

Csak a baloldali kerületek polgármesterei gondolják úgy, hogy a közös teherviselés az, amikor mindenkinek - a munkavállalóknak, a vállalkozásoknak, multiknak, bankoknak, a kormánynak, tényleg mindenkinek - kevesebb pénze lesz, akkor nekik nem.

Szolidaritásról beszélnek, csak épp ők nem azok. Mondvacsinált okokból megint ellenzik a kormány intézkedéseit, ezzel is gátolják a vírus elleni védekezést és bizonytalanságot keltenek. Ugyanezt tették a parlamentben is - írta Kocsis Máté.

A frakcióvezető szerint egyre világosabban látszik, hogy valójában nem akarják kivenni a részüket a közteherviselésből, hanem saját megerősödésüket remélik az ország legyengülésétől.

HírTV