2020. október 31.,
szombat, Farkas napja

Kocsis Máté: Magyarországnak működnie kell

MTI

2020. szeptember 17., csütörtök 11:57

Magyarországnak működnie kell, a Fidesz-KDNP-frakció pedig minden feltételt biztosít a koronavírus-járvány elleni védekezéshez – mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a kormánypártok szezonnyitó frakcióülését követő csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón. Kocsis Máté újságírói kérdésre válaszolva kifejtette a véleményét Bíró László jelöltségéről is. Elmondta, hogy a baloldal egy nettó nácit menteget, mikor Bírót védi.

Nem indokolt újra a rendkívüli jogrend és a veszélyhelyzet kihirdetése, akkor sem, ha a súlyosbodik a járványügyi helyzet Magyarországon.

Erről beszélt a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté hangsúlyozta: az országnak működnie kell, a frakciószövetség pedig minden feltételt biztosítani fog a koronavírus elleni védekezéshez. A politikus hozzátette:

a kormánypártoknak kell megteremteni a védekezés parlamenti hátterét, a baloldalra ugyanis nem lehet számítani.

Kocsis Máté hozzátette: az Országgyűlés a szokásos kéthetes ülésezési rendben végzi majd a munkáját és meg fogják teremteni a lehetőségét hogy a lehető leggyorsabban tudjanak döntéseket hozni.

A KDNP frakcióvezetője elmondta:

a parlamenti képviselőknek fokozott felelőssége van, hiszen meg kell hozni azokat a döntéseket, amelyek az emberek életét megóvják, ehhez pedig a kormánypártoknak kell többséget biztosítaniuk.

Simicskó István hozzátette: a parlament őszi ülésszaka alatt igyekeznek majd még eredményesebbé tenni a családok támogatását, az elsődleges azonban jelenleg a járvány elleni védelem.

MTI/Hír TV