2021. április 23.,
péntek, Béla napja

Kocsis: Máté: Az ellenzéknek nem kell külföldre mennie azért, hogy szégyenkezzen

Hír TV

2020. december 14., hétfő 14:21

A Fidesz és a KDNP frakcióvezetője is válaszolt az elhangzottakra.

Kocsis Máté felszólalását azzal kezdte, hogy Európában nincs még egy olyan ország, ahol a kormánynak olyan ellenzéke van, amelyik rátámad a haza szuveneritására, és azért szurkolnak, hogy Magyarország ne részesüljön az uniós forrásokból, illetve, hogy a tomboló világjárvány minél nagyobb károkat okozzon – húzta alá.

A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője arra is kitért, ennek érdekében képesek videót és statisztikát hamisítani, és sorozatosan megtévesztik a választókat, most például a vakcinával igyekeznek trükközni.

Tóth Bertalan felszólalásra Kocsis úgy reagált, hogy a baloldalnak nem kell külföldre mennie ahhoz, hogy szégyenkezzen.

Simicskó István: Nem engedünk semmiféle zsarolásnak, bárhonnan is jöjjön 

„A KDNP frakciója igen komoly sikernek tartja az Európai Tanács múlt heti ülésén elért magyar eredményeket. Miniszterelnök úr adott egy tájékoztatást ezt megelőzendően, pontosan a múlthéten hétfőn. Meg kell, hogy mondjam – önök is ott voltak, a baloldali frakcióvezetők meghallgathatták a miniszterelnök úrnak az álláspontját. Egy őszinte, egyértelmű, világos stratégiával készült a múltheti tanácsülésre és ismertette a napirendi pontokat is és a magyar álláspontot is. A magyar álláspont az egyértelmű és most is az: nem engedni semmiféle zsarolásnak bárhonnan is jöjjön az.

Nehéz időszakban különösen fontos ez, hiszen világjárványnak lehetünk tanúi, részesei, emellett egy gazdasági válságot is láthatunk. Amikor emberek életéről van szó, akkor nem lehet engedni sem politikai, sem ideológiai zsarolásnak(…)”

- mondta felszólalásában Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője.

Hír TV