2022. 05. 25. Szerda Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 03:00

Belföld

Kocsis Máté: Az ellenzék fejezze be a halálkampányt!

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese szerint a kormány nem készült fel eléggé a védekezésre. A nyári felkészülés helyett a kormánypárt tagjai yachtoztak, Balatonoztak és meccsekre jártak - mondta a politikus, aki szerint jelenleg pánikkormányzás zajlik, melynek keretein belül naponta hoz a kormány olyan intézkedéseket, melynek súlyos következményei vannak.

„Miniszter úr gyakran dicskszik itt azzal, hogy milyen nagyszerűen teljesítünk más országokhoz képest, azért szerintem ez szerintem nem vígasztal senkit, akinek elhunyt a barátja, rokona, akinek ismerősei, családtagjai kerültek kórházba, hogy mi a helyzet Belgiumban vagy Olaszországban.”

Szabó Tímea: Elkésett a kormány az intézkedésekkel

Szabó Tímea felszólalásában emlékeztetett arra, hogy soha nem volt még idehaza annyi új fertőzött, mint az elmúlt napon, mintegy 6500 új esetet regisztráltak. Majd a Párbeszéd politikusa arról beszélt, hogy az európai Járványügyi központ adatai szerint az elmúlt két hétben hazánk áll a halálozások számát tekintve a harmadik helyen. Az ellenzéki párt frakcióvezetője éles kritikával illette a kormányt és Orbán Viktort, véleménye szerint soká léptek, ha korábban hozták volna meg a szükséges intézkedéseket, akkor elkerülhető lett volna a halálozási számok megugrása.

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője szerint a sikeres védekezésnek lennének kritériumai. Mely egy alapos felkészülés után, tervszerűen egymásra épülő, a valóságot szem előtt tartó kormányzati intézkedés, melynek fő célja az emberéletek megvédése és segítségnyújtás az emberek számára, hogy ezt a súlyos időszakot átvészeljék. A politikus a példamutatást és a megfelelő tájékoztatást is idesorolta, melynek szerinte a kormány nem felel meg.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője szerint a kormány játszik a számokkal és az emberek életével.
„Önök mindig statisztikai számokkal jönnek, de a statisztikai számok mögött emberéletek vannak.”

A politikus szerint, a kormány nyáron nem tett semmit és ezzel hamis biztonságérzetet adott a magyar embereknek.

„Itt a megélhetési válság, amely egy másik hatása a vírusjárványnak. Önök szűkmarkúak és keveset adnak az embereknek. Lehet, hogy sokan nem vesztették el az állásukat, de kevesebbet keresnek, mert az önök által elfogadott munkatörvénykönyv módosítása miatt munkaidő keretben ledolgozzák azt, ami éppen kiesik az életükből, mert a szabadságuk már elfogyott. Nem kapnak túlórapénzt, nem kapnak műszakpótlékot. A munkanélküli ellátás megalázóan kevés mind időben, mind pedig összegében” - fogalmazott Tóth Bertalan.

Simicskó István: A kormánynak komoly tapasztalata van a válságkezelésben

Az elhangzott ellenzéki reakciókra Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője reagált.

Simicskó István először is megköszönte Gulyás Gergelynek, hogy a kormány nevében tájékoztatást nyújtott a jelenlegi járványügyi helyzetről. Elismételte, hogy azzal mindenki tisztában van, hogy a járvány egész Európában felszálló ágban van.

A frakcióvezető aláhúzta, hogy a kormány 2010 óta válságkezelésben komoly tapasztalatokra tett szert, minden esetben az emberekkel együtt, velük konzultálva sikeresen oldotta meg a kihívásokat és a feladatokat, minden esetben az emberek érdekében cselekedett.

A baloldali képviselők felszólalásaira úgy reagált, hogy azt kérte tőlük, legyenek kicsit szerényebbek, és a „kioktatásukat” végighallgatva azt a kérdést tette fel, hogy az ellenzéki padsorokban helyet foglalók hány válságot oldottak meg.

Simicskó István leszögezte, hogy a magyar kormány elsődleges feladatának tekinti a magyar emberek életének védelmét és a gazdaság talpra állítását.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerint az ellenzék halálkampányt folytat.

„Egy jóérzésű embernek a gyomra felfordul attól, hogy önök képesek egy ilyen járványhelyzet kellős közepén, ennyi megbetegedés, ennyi fertőzött és ennyi szomorú haláleset közepén is képesek ízléstelen halálkampányt folytatni.”

A frakcióvezető kérdőre vonta az ellenzéket, miért mernek egyáltalán hiteles tájékoztatásról beszélni Korózs Lajossal az MSZP bizottságának élén.

Kocsis Máté szerint egyetlen szava sem igaz az ellenzéknek és az elmúlt egy év nem szólt másról, minthogy az ellenzék hogyan hazudik a védekezésről.

Áramlopó, kokainozó baloldalnak nevezte az ellenzéket. Elmondta, hogy miközben nyáron azzal voltak elfoglalva, hogy lopják az áramot megakasztották volna az érettségiket, hazudtak a betegek számáról, román és orosz lepukkant laktanyák fotóival ábrázolták a magyar egészségügyet. Hozzátette, először azt mondták nincs elég lélegeztetőgép, majd azzal támadták a kormányt, hogy túl sok a lélegeztető.

A Fidesz frakcióvezetője szerint az ellenzéknek egyetlen célja van a pánikkeltés és a bizonytalanság növelése.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Áradások Indiában

Több mint 800 ezer ember kényszerült otthona elhagyására Indiában az árvizek miatt.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

Hitlert éltette a jobbikos jelölt

Hitlert éltette közösségi oldalán az a jobbikos politikus, aki most a hat baloldali párt támogatásával az Összefogás Szegedért Egyesület jelöltje lesz a június 26-i időközi választáson - írja a Magyar Nemzet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!