2021. 11. 30. Kedd András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 14:00

Belföld

Kocsis Máté: A szülőknek előjogaik vannak a saját gyermekük nevelésében

Meg kell védeni a gyermekeket az életkoruknak nem megfelelő tartalmaktól még akkor is, ha ennek az az ára, hogy néhány hétig hazudoznak erről a törvényről az európai sajtóban – reagált a gyermekvédelmi törvényt ért kritikákra Kocsis Máté a Patrióta YouTube-csatornán.

A Fidesz frakcióvezetője – aki a törvény benyújtója is volt – a módosításokkal kapcsolatban kifejtette: abban semmilyen kirekesztő passzus nincs, a felnőtteket meg sem említi. „Abban pedig ne legyen már vita, hogy a szülőknek előjogaik vannak a saját gyermekük nevelését illetően” – emelte ki.

Az óvodákban, iskolákban a homoszexualitást és nemváltást hirdető Soros-NGO-ra utalva felvetette: hogyan képzelik, hogy a szülők beleegyezése nélkül ők nevelgethetik vagy terelgethetik a gyermekek szexuális érdeklődését?

Ezek a liberális szervezetek meg ez az erőszakos LMBTQ-propaganda villámgyorsan távozzon a gyerekszobákból! – fogalmazta meg.

A kormánypárti politikus azzal indokolta a pedofilellenes törvénycsomag benyújtását, hogy a büntetések nem voltak kellően súlyosak, miközben a pedofil-bűncselekmények a legdurvábbak. A törvénymódosítás után duplájára emelkedtek a büntetési tételek, új minősített eseteket vezettek be, még több munkakörből kizárták az elkövetőket és elérhetővé teszik a pedofilok listáját.

Kocsis Máté a beszélgetésben Gyurcsány Ferencet nevezte a legnagyobb politikai ellenfélnek. A DK elnökét végtelenül veszélyes és mérhetetlenül aljas emberként írta le.

„Amit ez az őrült csinál, az számomra elfogadhatatlan” – jelentette ki, bírálva, hogy Gyurcsány a költségvetési számok meghamisítása, trükkök százai, a politikai ellenfelek véres szétveretése után visszatért a politikába, és most még ő oktat ki másokat.

Gyurcsány feleségének, Dobrev Klárának a miniszterelnök-jelöltségét pedig úgy kommentálta: sugárzik róla, hogy soha életében nem a magyar érdekekért küzdött, hanem a kommunista ifjúsági világtalálkozók által átlengett internacionalista szellemben és közös kommunista jövőben hitt. Azóta pedig Moszkvát leváltotta Brüsszelre, és minden megnyilvánulásából érződik, hogy most oda akar megfelelni. A fideszes politikus azt is megjegyezte, a DK megtisztelhette volna annyival a magyarokat, hogy olyan embert jelöl miniszterelnöknek, aki legalább Magyarországon született, nem Bulgáriában.

A gazdaság helyzetéről szólva ténykérdésnek nevezte, hogy a 12 éves jobboldali kurzus alatt a magyar gazdaság, a családok, munkavállalók helyzete javult. Az átlagbér-növekedést, a tartósan 5-6 százalékos gazdasági bővülést és a 3 százalék alatti munkanélküliséget még azok sem nagyon tudják tényalapon vitatni, akik egyébként személyesen nem kedvelnek bennünket – jegyezte meg.

Kocsis Máté szerint a fiataloknak is érdemes megnézniük, mi ellen lehet lázadni. Mint mondta, ma valódi forradalmat a jobboldalon lehet csinálni, mert nagyon sok olyan dolog történik a világban, amit mi, magyarok nem akarunk.

„Nem akarjuk a gyerekeinket kiszolgáltatni erőszakos szexuális propagandának. Nem akarjuk például, hogy a migránsok ellepjenek bennünket” – sorolta a frakcióvezető, aki azt is felidézte, mekkora európai balhé volt abból, amikor a világtrenddel szemben Magyarország kerítést épített a déli határon.

„Ma egyébként liberálisnak lenni, meg ezeket az eukomform brüsszeli nyavalygásokat elmondani a sajtóban a legkönnyebb dolog” – vélekedett a fideszes politikus, aki szerint az a bátorság, ha valaki nem azt mondja, amit a liberális világ hallani akar.

A jövő évi választást a következő évtized meghatározó döntési pontjának nevezte. Lesz egy Orbán Viktor vezette jobboldal, amelyik megvédte a határokat, családbarát intézkedéseket hozott, megvédi a gyermekeket és kiáll a magyar érdekekért bármi áron. És lesz egy Gyurcsány Ferenc vezette baloldal, amelyik nemzetközi elköteleződésű, adóemelésben gondolkodik, családellenes. Egy újabb Gyurcsány-kormány – hívják azt átmenetileg éppen Karácsonynak vagy Dobrevnek – olyan károkat okozna, amiket már nem biztos, hogy később ki lehetne javítani – mutatott rá.

Magyar Nemzet

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

A CNN-nek adott interjút Szijjártó Péter

Három kérdés, három hamis állítás, ez a balliberális sajtó egyenlete – így jellemezte Szijjártó Péter azt az interjút, amit az amerikai CNN csatorna készített vele.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!