2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Belföld

Kiszivárgott Jobbik-dokumentum: így akarták lejáratni az '56-os hőst

Az Origo birtokába került a Jobbik kommunikációs testülete 2018. június 11-ei ülésének emlékeztetője. Az irat azért különösen érdekes, mert ekkor hangzott el az egyik stábtag szájából a nyugdíjasokat becsmérlő kijelentés, a hírhedt far-hát kommandó kifejezés. Politikai intrikák, számító jobbikos politikai marketing, és teljes értéknélküliség - ez derült ki a dokumentumból.

  • Kiszivárgott Jobbik-dokumentum: így akarták lejáratni az '56-os hőst

"Mi ezeket úgy hívtuk a szakmában, hogy far-hát kommandó, ezek nagyrészt nyugdíjasok, otthon ülnek, és várják azt, hogy jöjjön valami. Bedobod nekik a tartalmat, megírod, hogy »Jaj a rohadék, már megint mit mondott! Mondjátok meg ti is jól!«, és akkor oda mennek és ráírogatnak. A troll az viszonylag kevés, ezek tényleg élő hülye nyugdíjasok, akik ott ülnek és egész nap ezt várják, hogy mikor tud..." - ezeket mondta Silhavy Máté, a Jobbik médiaalapítványának elnöke. A politikust is soraiban tudó médiaalapítvány, a Jobbik kommunikációs testülete a párt történetének egyik legérzékenyebb időszakában ült össze, hiszen három nappal korábban zárták ki Toroczkai Lászlót, és Dúró Dórának is rendesen kifele állt a szekere rúdja a szervezetből.

Most az Origo megkapta a nyugdíjast szidalmazó pártmegbeszélés teljes jegyzőkönyvét.

A nyugdíjas sértegetés előzménye

"A közösségi oldalakon aktívabban kellene szerepelni" - húzták meg a vészcsengőt a stáb tagjai az értekezleten (mintegy előzményként), amelyen a nyugdíjasokat becsemérlő, far-hát kommandós kijelentés elhangzott.

Nem nagyon vannak kommentelőink!

- érkezett az újabb baljós felhívás az egyik tag részéről, ami aztán a nyugdíjasok sértegetésébe ment át.

Számító jobbikos politikai marketing

Az agytrösztnek tartott testület az alig tíz hónapja megtartott ülésen arról is tanakodott, hogyan lehetne kezelni a pártválságot, hogy az ne égjen teljesen rájuk.

"Nekünk azt kell kommunikálni, hogy a Jobbik dolgozik, nem pedig azzal foglalkozni, hogy mi van/volt a Jobbikban" - olvasható az emlékeztetőben.  Az egyik résztvevő kétségbeesetten arról beszélt, hogy

nem jó, hogy béna kacsaként tűrjük a pofonokat.

Mivel az összejövetel előtt egy nappal Pongrátz András, '56-os hős, a Corvin-közi felkelőcsoport második és utolsó főparancsnoka, Pongrátz Gergely testvére közleményt tett közzé, amelyben azt kérte a Jobbik vezetésétől, hogy adják vissza a bátyja által a párt alakuló gyűlésén átadott lyukas zászlót, ez a téma is napirendre került. Különösen azért, mert a pártmédia a kommunista időket idéző módon támadta Pongrátzot.

A kommunikációs testület arra jutott, ha az '56-os hős el akarja tőlük venni a zászlót, akkor adják neki, nem kell bolygatni a dolgot. Ugyanakkor másik oldalról beindult a lejáratóhenger, a stáb ezt a történetet is kozmetikázta volna utólag. Bár bizonyítékuk nem volt rá, hogy Novák Előd kezelte ekkoriban Pongrátz közösségi oldalát, mégis úgy szerették volna kommunikálni a dolgot, hogy 

a Corvin-közi hős befolyásolható, akit eszközként használnak a kiszakadók.

Ezzel kapcsolatban megfogalmazódott az is, hogy a párt ökleként ismert N1TV-t rá kellene ereszteni Pongrátzra, hátha el tudják érni. Ha sikerrel járnának, akkor pedig egy külön cikket is érdemes lenne fabrikálni belőle.

A pártból távozókkal kapcsolatban pedig egy valóságos lejárató-forgatókönyvet vázoltak, a következőket tervezték kommunikálni róluk:

  • nem lettek pártelnökök, és országgyűlési képviselők,
  • végig lehetne menni a neveken, akik nem jutottak pozícióhoz, és egy jó cikket lehetne írni belőle egy hozzámk közel álló, de semleges oldalról,
  • meg lehetne szólaltatni egy-két embert, akik az ellenpólushoz tartoznak.

A terv legerősebb része egyértelműen az volt, amikor a Jobbik kommunikációs csapata merő számításból egy másik 56-os hős bevetését tervezte a pártviszály következményeinek visszaszorítása érdekében.

Murányi Levente aktivizálása elengedhetetlen lenne, írhatna egy posztot, amit megoszhatnánk a központin

- ajánlották a Jobbik kommunikációs emberei az ominózus ülésen. Mint kiderült, ez nem valósult meg maradéktalanul, ugyanis Murányi a Jobbik évadnyitóján hevesen kritizálta a Sneider-féle vezetést.

"Természetesen nem megyek. El tudsz te képzelni engem vörös zászló mellett tüntetni?" – szögezte le az ellenzéki tüntetésekre utalva, hozzátéve, hogy egy Gyurcsány Ferenc, vagy egy Niedermüller Péter számára nem emberi kategória. A megbeszélésen az is szóbakerült továbbá, hogyan kellene kommunikálni "a biztosra vehető esküszegő" Dúró Dóra ügyét. 

Origo

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

A miniszterelnök szerint nagy erők állnak a háborúpárti politikusok, a háborúpárti álláspont mögött, és erőteljes erőközpontok érdekeltek abban, hogy a háború folytatódjon, sőt hogy kiterjedjen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!