2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Kiszivárgott Jobbik-dokumentum: így akarták lejáratni az '56-os hőst

Az Origo birtokába került a Jobbik kommunikációs testülete 2018. június 11-ei ülésének emlékeztetője. Az irat azért különösen érdekes, mert ekkor hangzott el az egyik stábtag szájából a nyugdíjasokat becsmérlő kijelentés, a hírhedt far-hát kommandó kifejezés. Politikai intrikák, számító jobbikos politikai marketing, és teljes értéknélküliség - ez derült ki a dokumentumból.

  • Kiszivárgott Jobbik-dokumentum: így akarták lejáratni az '56-os hőst

"Mi ezeket úgy hívtuk a szakmában, hogy far-hát kommandó, ezek nagyrészt nyugdíjasok, otthon ülnek, és várják azt, hogy jöjjön valami. Bedobod nekik a tartalmat, megírod, hogy »Jaj a rohadék, már megint mit mondott! Mondjátok meg ti is jól!«, és akkor oda mennek és ráírogatnak. A troll az viszonylag kevés, ezek tényleg élő hülye nyugdíjasok, akik ott ülnek és egész nap ezt várják, hogy mikor tud..." - ezeket mondta Silhavy Máté, a Jobbik médiaalapítványának elnöke. A politikust is soraiban tudó médiaalapítvány, a Jobbik kommunikációs testülete a párt történetének egyik legérzékenyebb időszakában ült össze, hiszen három nappal korábban zárták ki Toroczkai Lászlót, és Dúró Dórának is rendesen kifele állt a szekere rúdja a szervezetből.

Most az Origo megkapta a nyugdíjast szidalmazó pártmegbeszélés teljes jegyzőkönyvét.

A nyugdíjas sértegetés előzménye

"A közösségi oldalakon aktívabban kellene szerepelni" - húzták meg a vészcsengőt a stáb tagjai az értekezleten (mintegy előzményként), amelyen a nyugdíjasokat becsemérlő, far-hát kommandós kijelentés elhangzott.

Nem nagyon vannak kommentelőink!

- érkezett az újabb baljós felhívás az egyik tag részéről, ami aztán a nyugdíjasok sértegetésébe ment át.

Számító jobbikos politikai marketing

Az agytrösztnek tartott testület az alig tíz hónapja megtartott ülésen arról is tanakodott, hogyan lehetne kezelni a pártválságot, hogy az ne égjen teljesen rájuk.

"Nekünk azt kell kommunikálni, hogy a Jobbik dolgozik, nem pedig azzal foglalkozni, hogy mi van/volt a Jobbikban" - olvasható az emlékeztetőben.  Az egyik résztvevő kétségbeesetten arról beszélt, hogy

nem jó, hogy béna kacsaként tűrjük a pofonokat.

Mivel az összejövetel előtt egy nappal Pongrátz András, '56-os hős, a Corvin-közi felkelőcsoport második és utolsó főparancsnoka, Pongrátz Gergely testvére közleményt tett közzé, amelyben azt kérte a Jobbik vezetésétől, hogy adják vissza a bátyja által a párt alakuló gyűlésén átadott lyukas zászlót, ez a téma is napirendre került. Különösen azért, mert a pártmédia a kommunista időket idéző módon támadta Pongrátzot.

A kommunikációs testület arra jutott, ha az '56-os hős el akarja tőlük venni a zászlót, akkor adják neki, nem kell bolygatni a dolgot. Ugyanakkor másik oldalról beindult a lejáratóhenger, a stáb ezt a történetet is kozmetikázta volna utólag. Bár bizonyítékuk nem volt rá, hogy Novák Előd kezelte ekkoriban Pongrátz közösségi oldalát, mégis úgy szerették volna kommunikálni a dolgot, hogy 

a Corvin-közi hős befolyásolható, akit eszközként használnak a kiszakadók.

Ezzel kapcsolatban megfogalmazódott az is, hogy a párt ökleként ismert N1TV-t rá kellene ereszteni Pongrátzra, hátha el tudják érni. Ha sikerrel járnának, akkor pedig egy külön cikket is érdemes lenne fabrikálni belőle.

A pártból távozókkal kapcsolatban pedig egy valóságos lejárató-forgatókönyvet vázoltak, a következőket tervezték kommunikálni róluk:

  • nem lettek pártelnökök, és országgyűlési képviselők,
  • végig lehetne menni a neveken, akik nem jutottak pozícióhoz, és egy jó cikket lehetne írni belőle egy hozzámk közel álló, de semleges oldalról,
  • meg lehetne szólaltatni egy-két embert, akik az ellenpólushoz tartoznak.

A terv legerősebb része egyértelműen az volt, amikor a Jobbik kommunikációs csapata merő számításból egy másik 56-os hős bevetését tervezte a pártviszály következményeinek visszaszorítása érdekében.

Murányi Levente aktivizálása elengedhetetlen lenne, írhatna egy posztot, amit megoszhatnánk a központin

- ajánlották a Jobbik kommunikációs emberei az ominózus ülésen. Mint kiderült, ez nem valósult meg maradéktalanul, ugyanis Murányi a Jobbik évadnyitóján hevesen kritizálta a Sneider-féle vezetést.

"Természetesen nem megyek. El tudsz te képzelni engem vörös zászló mellett tüntetni?" – szögezte le az ellenzéki tüntetésekre utalva, hozzátéve, hogy egy Gyurcsány Ferenc, vagy egy Niedermüller Péter számára nem emberi kategória. A megbeszélésen az is szóbakerült továbbá, hogyan kellene kommunikálni "a biztosra vehető esküszegő" Dúró Dóra ügyét. 

Origo

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!