2019. december 16.,
hétfő, Etelka, Aletta napja

Kistérségi fejlesztés

2019. augusztus 13., kedd 19:36

A 150 millió forintos fejlesztésnek köszönhetően mostantól mintegy 100 adaggal több ételt tudnak majd elkészíteni a szakácsok. Az agrár miniszter az eseményen úgy fogalmazott: egy gazdaságilag erős térségnek erkölcsileg is kötelessége támogatni a rászorultakat.

A közösségi konyha megépülésével újabb mérföldkőhöz érkezett Mosonmagyaróvárl- fogalmazott az átadóünnepségen az térség országgyűlési képviselőjeként Nagy István agrárminiszter.

"Mosonmagyaróvár gazdasági ereje megköveteli tőlünk, erkölcsi alapon is azt, hogy a fejlesztési forrásainkat, illetve európai uniós forrásainkat azt olyan célokra fordítsuk, hogy az itt élők, a rászorulók is jól érezzék magukat és bizony a 21 századi színvonalat ez ellátási formában is biztosítani kell. Most egy olyan közösségi konyha épült meg és újult meg,amellyel a 21. század minden követelményeit ki tudjuk elégíteni." 

Az idős gondozás napi szinten kihívást jelent, ezért minden apró siker és fejlesztés óriási öröm, mondta a város polgármestere, Árvay István.

"Ami a térségi társulásba érkezik pénz, az nem csak Mosonmagyaróvár városát boldogítja, hanem még a környékbeli 23 másik települést is, és bizonyítja azt, hogy ez az ellátórendszer, amit közösen tartunk fent az életképes, működőképes és fejlődőképes. Ugye ezt a szociális ágazatban nagyon nehéz biztosítani, úgyhogy nagyon örülök ennek a három projektnek amit ebben a intézményhálózatba be tudtunk hozni és különösen most ennek a fejlesztésnek."

Többféle diétának megfelelően készülnek majd az ételek a konyhában, ellátva ezzel a hajléktalanszállókat, a sérültek- és a gyermekek otthonát is.

Hír Tv