2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Belföld

Kirúgják a dolgozóikat az ellenzéki vezetésű önkormányzatok

Elbocsájtja a dolgozóit több ellenzéki vezetésű önkormányzat is. A lépést azzal indokolják, hogy a kormány csökkentette a forrásaikat. A kormánypárti vezetésű városokban azonban nincs szükség leépítésre, annak ellenére sem, hogy a forrásmegvonások ezeket a településeket is ugyanúgy érintik. A polgármesterek a források átcsoportosításával biztosítani tudják a működést.

  • Kirúgják a dolgozóikat az ellenzéki vezetésű önkormányzatok

A munkáltató kénytelen a kormányzati intézkedés következményként és annak idejére állásidőt elrendelni. A Munka Törvénykönyvének rendelkezése alapján Önnek az állásidőre díjazás nem jár.

Ilyen levelet kapott a váci önkormányzat 90 dolgozója, annak ellenére, hogy a városvezetés korábban közleményben biztosította őket arról, hogy nem lesznek elbocsátások. Az esetről a Népszava számolt be. A város balliberális polgármestere szerint azért kényszerültek erre a lépésre, mert a kormány csökkentette a forrásaikat.

Indokokat és adatokat vár a Fidesz Pécsett

Pécsen is hasonló a helyzet. A szintén balliberális vezetésű város önkormányzata már értesítette is dolgozókat erről. A helyi Fidesz frakció pontos adatokat, és indokokat vár arról, hogy kiket érint a leépítés.

Bonyhád és Zalaegerszeg nem tervez leépítést

Nemcsak a balliberális vezetésű településeket érintik a változások. A 13 ezer lakosú, Tolna megyei Bonyhád legnagyobb foglalkoztatója az önkormányzat, több mint 200 dolgozójuk van. Nem terveznek leépítést, a hiányt másképp oldják meg.

Zalaegerszeg önkormányzata közel 1300 embert foglalkoztat, ennek ellenére egyetlen dolgozójától sem kellett megválnia.

A polgármester hozzátette: a város eddig mintegy 110 millió forintot költött a járvány elleni védekezésre, a működés azonban ennek ellenére is biztosított.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A Bëlga egy számának sorával üzent Bayer Zsolt a gyalázkodó DK-soknak + videó

A Bëlga egy számának sorával üzent Bayer Zsolt a gyalázkodó DK-soknak + videó

Minősíthetetlen stílusban sértegette Császár Attila újságírót Rónai Sándor, Barkóczi Balázs pedofilsegítőnek nevezte Futó Boglárka riportert, a tejszínhabra a cseresznyét pedig Gyurcsány Ferenc tette fel az Országgyűlésben. Bayer Zsolt sem hagyta szó nélkül a DK-s politikusok vállalhatatlan magatartását a Bayer show-ban. Így üzent nekik.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!