2022. 12. 04. Vasárnap Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Kirúgják a dolgozóikat az ellenzéki vezetésű önkormányzatok

Elbocsájtja a dolgozóit több ellenzéki vezetésű önkormányzat is. A lépést azzal indokolják, hogy a kormány csökkentette a forrásaikat. A kormánypárti vezetésű városokban azonban nincs szükség leépítésre, annak ellenére sem, hogy a forrásmegvonások ezeket a településeket is ugyanúgy érintik. A polgármesterek a források átcsoportosításával biztosítani tudják a működést.

  • Kirúgják a dolgozóikat az ellenzéki vezetésű önkormányzatok

A munkáltató kénytelen a kormányzati intézkedés következményként és annak idejére állásidőt elrendelni. A Munka Törvénykönyvének rendelkezése alapján Önnek az állásidőre díjazás nem jár.

Ilyen levelet kapott a váci önkormányzat 90 dolgozója, annak ellenére, hogy a városvezetés korábban közleményben biztosította őket arról, hogy nem lesznek elbocsátások. Az esetről a Népszava számolt be. A város balliberális polgármestere szerint azért kényszerültek erre a lépésre, mert a kormány csökkentette a forrásaikat.

Indokokat és adatokat vár a Fidesz Pécsett

Pécsen is hasonló a helyzet. A szintén balliberális vezetésű város önkormányzata már értesítette is dolgozókat erről. A helyi Fidesz frakció pontos adatokat, és indokokat vár arról, hogy kiket érint a leépítés.

Bonyhád és Zalaegerszeg nem tervez leépítést

Nemcsak a balliberális vezetésű településeket érintik a változások. A 13 ezer lakosú, Tolna megyei Bonyhád legnagyobb foglalkoztatója az önkormányzat, több mint 200 dolgozójuk van. Nem terveznek leépítést, a hiányt másképp oldják meg.

Zalaegerszeg önkormányzata közel 1300 embert foglalkoztat, ennek ellenére egyetlen dolgozójától sem kellett megválnia.

A polgármester hozzátette: a város eddig mintegy 110 millió forintot költött a járvány elleni védekezésre, a működés azonban ennek ellenére is biztosított.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál: Transzatlanti kereskedelmi háború?

Globál: Transzatlanti kereskedelmi háború?

Háborús nyerészkedéssel vádolják az Egyesült Államokat az Atlanti óceán innenső partján. Amerika nemcsak a négyszeres áron szállított cseppfolyósított gáz, de a megugrott fegyvereladások miatt is sokat profitál a háborúból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

20 éves a HírTV

20 éves a HírTV

Húsz éve, 2002. december 2-án indult a HírTV próbaadása. Ez volt Magyarország első tematikus hír- és hírháttér adója. Az alapítók célja egyrészt a hírtelevíziózás meghonosítása, másrészt a jobboldali, konzervatív ideológiai-politikai oldal számára egy saját csatorna létrehozása volt. A HírTV 2006 őszén bebizonyította: Magyarországon kulcsszerepe van a kiegyensúlyozott tájékoztatásban. Íme, az első két évtizedünket összefoglaló film, melyben volt és jelenlegi kollégák is felidézik a múltat.
Új elnöke van a Fidelitasnak

Új elnöke van a Fidelitasnak

A Fidelitas XIX. tisztújító kongresszusa Farkas Dánielt választotta meg elnöknek szombaton - közölte a szervezet a közösségi oldalán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!