2022. 08. 11. Csütörtök Zsuzsanna, Tiborc napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 09:50

Belföld

Kirúgják a dolgozóikat az ellenzéki vezetésű önkormányzatok

Elbocsájtja a dolgozóit több ellenzéki vezetésű önkormányzat is. A lépést azzal indokolják, hogy a kormány csökkentette a forrásaikat. A kormánypárti vezetésű városokban azonban nincs szükség leépítésre, annak ellenére sem, hogy a forrásmegvonások ezeket a településeket is ugyanúgy érintik. A polgármesterek a források átcsoportosításával biztosítani tudják a működést.

  • Kirúgják a dolgozóikat az ellenzéki vezetésű önkormányzatok

A munkáltató kénytelen a kormányzati intézkedés következményként és annak idejére állásidőt elrendelni. A Munka Törvénykönyvének rendelkezése alapján Önnek az állásidőre díjazás nem jár.

Ilyen levelet kapott a váci önkormányzat 90 dolgozója, annak ellenére, hogy a városvezetés korábban közleményben biztosította őket arról, hogy nem lesznek elbocsátások. Az esetről a Népszava számolt be. A város balliberális polgármestere szerint azért kényszerültek erre a lépésre, mert a kormány csökkentette a forrásaikat.

Indokokat és adatokat vár a Fidesz Pécsett

Pécsen is hasonló a helyzet. A szintén balliberális vezetésű város önkormányzata már értesítette is dolgozókat erről. A helyi Fidesz frakció pontos adatokat, és indokokat vár arról, hogy kiket érint a leépítés.

Bonyhád és Zalaegerszeg nem tervez leépítést

Nemcsak a balliberális vezetésű településeket érintik a változások. A 13 ezer lakosú, Tolna megyei Bonyhád legnagyobb foglalkoztatója az önkormányzat, több mint 200 dolgozójuk van. Nem terveznek leépítést, a hiányt másképp oldják meg.

Zalaegerszeg önkormányzata közel 1300 embert foglalkoztat, ennek ellenére egyetlen dolgozójától sem kellett megválnia.

A polgármester hozzátette: a város eddig mintegy 110 millió forintot költött a járvány elleni védekezésre, a működés azonban ennek ellenére is biztosított.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!