2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Vörös narkó

Következik:

Vezércikk 04:00

Belföld

Kilépett a Jobbikból Szávay István

Kilépett a Jobbikból Szávay István, a párt volt országgyűlési képviselője ezt kedden a Facebook-on jelentette be. Szávay egyike volt azoknak, akik az új elnök, Jakab Péter szerint megpróbálták megakadályozni, hogy átvegye a párt vezetését, ahogy Jakab mondta, hátba szúrták őt. Bár Szávay egy botrányos kijelentés miatt több mint egy éve éve kénytelen lemondani parlamenti mandátumáról, sokan továbbra is a Jobbikon belüli klikk-harcok egyik erős emberének tartották.

  • Kilépett a Jobbikból Szávay István

 

A mai napon kiléptem a Jobbik Magyarországért Mozgalomból, amelyet egykoron tizenhárom barátommal együtt alapítottam. Húsz évet hagyok a hátam mögött onnantól kezdve, hogy elsős egyetemistaként 2000 szeptemberében elődszervezetünk, a Jobboldali Ifjúsági Közösség tagjává váltam. Döntésemet a nyilvánosság előtt indokolni nem kívánom, más párthoz nem csatlakozom, sajtómegkeresésekre nem válaszolok, lakájmédiában futtatott Jobbik-szakértő nem leszek. Egykori barátaimnak, tagtársaimnak jó munkát kívánok

írta kedden a Facebookon Szávay István. A Jobbik volt parlamenti képviselője 2018 decemberében mondott le mandátumáról, miután kiderült, azzal hencegett, hogy egy budapesti szórakozóhelyen megütött egy zsidó nőt. Szávay később azt állította, hogy csak viccelt a történettel, a Jobbik akkor vezetése, Sneider Tamás és Jakab Péter pedig akkor – úgy látszott – meg is bocsátott neki

Szávay István a napokban került elő újra az ismeretlenségből, amikor a Jobbik új elnöke, Jakab Péter azok között említette, akik puccsot követtek el ellene, amikor a tisztújító kongresszus előtt öt nappal megváltoztatták a választási szabályzatot, és elvették az elnöltől a vétójogot.

Jakab szerint a puccsisták – Stummer János, Bana Tibor, Gyüre Csaba, Szabó Gábor, Sneider Tamás – törekvéseit Szávay és köre tervelte ki. Jakab később kirúgta az érintetteket, és a saját embereit tette a helyükre.

PestiSrácok

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megvédte futsalbajnoki címét a Haladás

Megvédte futsalbajnoki címét a Haladás

A Haladás megvédte címét a férfi futsal NB I-ben, miután a döntő negyedik mérkőzésén hétfőn 5-4-re győzött a kihívó Kecskemét otthonában, ezzel 3-1-re megnyerte a párharcot.
Vezércikk - Őrült ötlettel állt elő Manfred Weber + videó

Vezércikk - Őrült ötlettel állt elő Manfred Weber + videó

Bevezényelnék a magyar fiatalokat a kötelező EU-s hadseregbe, aztán eldöntenék, hová küldjék őket bevetésre – Orbán Viktor nem hagyta szó nélkül Manfred Weber döbbenetes javaslatát, de a témáról a Vezércikk vendégei is elmondták a véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Féltek a tatabányai étterem dolgozói Magyar Péter híveinek őrjöngése miatt + videó

Féltek a tatabányai étterem dolgozói Magyar Péter híveinek őrjöngése miatt + videó

Ismét botrányos jelenetek zajlottak Magyar Péter országjárása során. Ezúttal egy tatabányai étterem és kávézó előtt őrjöngtek a hívei. Öt aktivista szeretett volna a teraszon leülni, de - állításuk szerint - ezt a személyzet megtiltotta nekik, mert a Tisza Párt kitűzőjét viselték. Az étterem üzemeltetője szerint ez nem igaz, csupán annyi történt, hogy a teraszon lévő asztalok foglaltak voltak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!