2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:35

Belföld

Kilátót avattak a Zengőn

Kilátót avattak a Mecsek legmagasabb pontján, a Zengőn. A 160 millió forintos beruházást a megyei önkormányzat saját forrásból finanszírozta.

  • Kilátót avattak a Zengőn

2004 februárjában civilek a fákhoz kötözött testükkel akadályozták meg, hogy a Mecsek legmagasabb pontján a 682 méter magas Zengő hegyen elkezdődjön a NATO radarállomás építése. Az akkori összefogás példa nélküli volt hazánk történetében – emlékeztetett az avatáson a megyei közgyűlés elnöke.

Akkor ez az összefogás megmutatta azt, hogy milyen erő rejlik egy ilyen kezdeményezésben, hiszen meghátrálásra kényszerítettük, kényszerítették az akkori itt lévők az akkori hatalmat. Azt gondolom megérte kiállni, hiszen ma egy érintetlen gyönyörű természetben lehetünk itt, nem pedig egy a látogatók, a turisták és a helyiek elől részben elzárt katonai lokátor tövében

- mondta a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke, Őri László. 

A csúcson eddig egy geodéziai mérőtorony volt, e köré épült az új 22 méter magas kilátó. A térség országgyűlési képviselője azt mondta a tetejéről Dél-Dunántúl egész területe látható ezért reméli, hogy az építményt sok turista fogja felkeresni.

A legolcsóbb kirándulás eljönni Pécsváradra, és innen bebarangolni Dél-Dunántúlt. Jó idő esetén – és hinni akarok azoknak, akik ezt már látták – a Balatont is látni lehet, a Dráva térségét, esetleg a Dunát látni lehet. Azért mondom, hogy ilyen gyorsan bebarangolni ezt a gyönyörű vidéket csak úgy lehet,ha az ember felmegy erre a toronyra, és remélem, ezt az elkövetkezendő időszakban sokan fogják tenni

- fogalmazott a KDNP országgyűlési képviselője, Hargitai János.

A Baranya megyei Önkormányzat kezdeményezi, hogy a Zengő hegy és környéke kerüljön be a Nemzeti Értéktárba a hungarikumok közé.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor: "A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!