2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Napi aktuális 10:30

Belföld

Kijátszották a koronavírus-tesztek árára vonatkozó szabályokat

A magánszolgáltatók negyede nem tartotta be a PCR-tesztek hatósági árával kapcsolatos rendelkezéseket. Ez derült ki abból a fogyasztóvédelmi ellenőrzésből, amelyet a Panaszkönyv riportja után indított az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A legtöbb kifogást a helyszíni ellenőrzések során találták a fogyasztóvédők.

  • Kijátszották a koronavírus-tesztek árára vonatkozó szabályokat

A PCR-teszt egészen szeptember 16-áig szabadáras volt, minden szolgáltató annyit kért érte, amennyit gondolt. Ősszel azonban a kormány hatósági árat vezetett be. Azóta 19 500 Ft-nál többet semmilyen jogcímen nem lehet kérni a teszt elvégzéséért.

A Panaszkönyv október elején telefonon érdeklődött a magánszolgáltatóknál, hogy kinél mennyibe kerül a PCR-teszt. Az volt a tapasztalat, hogy a véletlenszerűen kiválasztott 12 magánklinika és egészségcentrum közel fele kijátszotta a rendeletet. Több szolgáltató vagy csomagba tette vagy kiszállási díjjal kompenzálta a kieső bevételt.

Volt olyan is, aki egyenesen kijelentette, nem tudja hatósági áron biztosítani a PCR-tesztet.

A riport után az Innovációs és Technológiai Minisztérium fogyasztóvédelmi ellenőrzést indított a hatósági ár alkalmazásáról. Valamennyi PCR-tesztet végző magánszolgáltatót ellenőrizték az országban.

Hogy mi mindent kifogásoltak pontosan a fogyasztóvédők, kiderül a Panaszkönyv szombati legfrissebb adásából.

Hír TV

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!