2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Kiemelten ellenőriznek – eddig 37 millió forint bírságot szabtak ki

Kiemelten ellenőrzi a szezonális termékeket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A vizsgálat első szakaszában 37 millió forint bírságot róttak ki. A legtöbb probléma az élelmiszerek minőségével és tárolásával van.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a nyár folyamán kiemelten ellenőrzi a szezonális termékeket árusítókat, így a fagylaltárusokat is, akár állampolgári bejelentés alapján is. „Elsősorban mindig azt mondjuk érzékszervi vagy minőségi kifogás esetén, hogy a fogyasztó a vásárlás helyszínén próbáljon meg érvényt szerezni panasza rendezésének. Amennyiben ezt nem tudja, akkor a Nébih által működtetett, 24 órában folyamatosan üzemelő zöldszámot lehet hívni, és mi 48 órán belül kivizsgáljuk az esetet” – mondta Zoltai Anna, a Nébih vendéglátás- és étkeztetés-felügyeleti osztályvezetője.

Eddig 4000 ellenőrzést tartottak, a legtöbb problémát a higiéniai feltételekben, a minőségben és a nyomon követhetőségben találták a Nébih munkatársai. „A nyári szezonális ellenőrzésnek a legfontosabb célja az, hogy nyáron, a melegben nagyobb a kockázata annak, hogy az élelmiszerek megromolhatnak, vagy élelmiszer-biztonsági probléma lehet. Ezért nagyon fontos a nyári szezonális ellenőrzés, amelyben a szezonális zöldségeket, gyümölcsöket, a fagylaltot ellenőrizzük. Illetve olyan vendéglátó helyeket a táborok mellett, akik idegenforgalmi szempontból fontos helyen vannak” – fogalmazott Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeleti államtitkár.

A kiemelt nyári ellenőrzések első szakaszában eddig 37 millió forint bírságot szabtak ki. A hivatali mustra augusztus végéig tart.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Amikor Magyar Pétert elkapja az ideg + videó

Amikor Magyar Pétert elkapja az ideg + videó

Egy bőrövvel hozta a ki a sodrából Magyar Pétert egy nő Szentendrén. A baloldali politikus mögé állt, majd magasba tartott egy bőrövet, hogy az eseményt rögzítő kamera is jól lássa.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!