2022. 10. 03. Hétfő Helga napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Kiderült, mi okozta Bándy Kata halálát

A vádiratot és a vádlott vallomását is cáfolta az igazságügyi szakértő a Bándy-gyilkosság perében. A rendőrségi pszichológust a szakvélemény szerint Péntek László nem táskaszíjjal, hanem puszta kézzel fojtotta meg.

Nemcsak a szemtanúk, hanem a szakértők is cáfolták Péntek László korábbi vallomását a Bándy-gyilkosság szerdai tárgyalásán. A pszichológus szerint a férfi ismerhette a lányt korábbról, de nem lehetett köztük intim kapcsolat. A szakvélemény szerint a rendőrségi pszichológust Péntek László nem táskaszíjjal, hanem puszta kézzel fojtotta meg.

A boncolást végző orvosszakértők 19 külső sérülést, továbbá belső károsodásokat, például gégebevérzést találtak Bándy Kata holttestén. Biztosan állítják, hogy Péntek László nem a rendőrségi pszichológus táskájának szíjával, hanem kézzel fojtotta meg a fiatal nőt.

„Az összes többi sérülés, ami ugye a felkarokon, illetve alkarokon helyezkedett el, és ezek terjedelmes bőralatti vérbeszűrődésből álltak, ezek megragadástól létrejöhettek, a nyaktájék bevérzése kizárólag megragadás következtében alakulhatott ki" – közölte Könczöl Franciska igazságügyi orvosszakértő.

Biztosan nem állt intim viszonyban az áldozattal

A vádlottat közvetlenül az elfogása után elmeszakértők vizsgálták meg. Szerintük a férfi beszámítható volt a gyilkosság idején.

„Azt mondhattuk határozottan és egyértelműen, hogy a terhére rótt cselekmény idején ő semmilyen olyan kóros elmeállapotban nem szenvedett, mely miatt képtelen, vagy korlátozva lett volna a cselekménye következményének a felismerésében" – fogalmazott Fodor László igazságügyi elmeszakértő.

A pszichológiai vizsgálat pedig azt állapította meg, hogy Péntek László intelligensebb azoknál, akik hozzá hasonlóan nyolc általánost végeztek. A szakértő szerint intim kapcsolatban biztosan nem állt Bándy Katával.

„A vele történteket túlszínezi – mondta Kitanics Márk. Tehát nem tartjuk kizártnak, hogy akár ismerhette, ismerhette valamilyen szempontból a sértettet, de olyan mélységben, ahogy azt az explorációban elmondta, kizártnak tartanánk" – tette hozzá az igazságügyi pszichológus szakértő.

Egy másik férfi DNS-ét is kimutatták, de…

A DNS-szakértő szerint az áldozat körme alatt, illetve a táskáján talált minták megegyeztek Péntek Lászlóéval, de a köröm alatt egy másik férfi DNS-ét is kimutatták.

„Érzékeny vizsgálati eljárásainkkal nagyon kevés biológiai anyag DNS-ét is ki tudjuk mutatni” – fogalmazott Füredi Sándor igazságügyi genetikus szakértő, hozzátéve: „tehát elképzelhető az, és inkább az a valószínűbb, hogy ez egy normál érintkezésből, egy normál testi kontaktusból is oda kerülhetett”.

A bíróság tanúként hallgatta meg azt a benzinkutast, akinél a vádlott a gyilkosság után cigarettát vásárolt. Elmondása szerint Péntek László éppen telefonált valakinek, és azt mondta neki, hogy menjen érte a kútra. A férfi minden bizonnyal imitálta a telefonbeszélgetést, a cellainformációi alapján nem használta a telefonját a kérdéses időpontban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!