2023. 02. 04. Szombat Ráhel, Csenge napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Belföld

Kiborult az MSZP Hadházy Ákos momentumos jelölése miatt

Nagy port vert fel a baloldalon belül, hogy a Momentum Hadházy Ákost indítja Zuglóban az idei előválasztáson. Az egykori LMP-s társelnök a körzet jelenlegi parlamenti képviselőjét bírálta, s Tóth Csaba is keményen visszaszólt Hadházynak. A csörtébe beszállt egy másik MSZP-s honatya, Harangozó Tamás is. A szivárványkoalícióban nem ez az első belső konfliktus az elmúlt időszakban - írja a Magyar Nemzet.

  • Kiborult az MSZP Hadházy Ákos momentumos jelölése miatt

Újabb konfliktusok pattantak ki a Gyurcsány Ferenc vezette szivárványkoalíción belül. Alig egy héttel azután, hogy Fekete-Győr András Momentum-elnök, valamint Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője az újranyitás kérdésében feszült egymásnak, most újabb szocialista politikusok szóltak be élesen a Momentum zuglói jelöltjének.

Az újabb pengeváltás azzal kezdődött, hogy

az olimpiaellenes párt nemrégiben bejelentette: Hadházy Ákos független parlamenti képviselőt indítja Zuglóban a 2022-es országgyűlési képviselő-választást megelőző előválasztáson.

Harangozó Tamás, az MSZP ország­gyűlési képviselője a hírre reagálva az ATV Egyenes beszéd című műsorában

érthetetlennek nevezte, hogy Hadházyt Zuglóban indítják, ahol a szocialista párt jól szervezett háttérrel nyerte meg a körzetet. Az LMP egykori társelnöke azzal szúrt vissza, hogy – szintén az ATV-ben – bírálta az MSZP-s Tóth Csabát, aki egyébként több ciklus óta a XIV. kerület parlamenti képviselője.

Hadházy egyebek mellett nem megfelelő jelöltnek nevezte Tóthot, aki szerinte „túlzottan csendben van” azokban az ügyekben, amelyeket a baloldali sajtó tárt fel a kormánypártok kontójára. – A zuglóiak jobban tudják, hogy miről van szó – jegyezte meg sokatmondóan. A szocialisták helyi erős embereként és oligarchaként is emlegetett Tóth Csaba Fiala János ­Keljfeljancsi című műsorában meglehetően hevesen reagált a momentumos jelölt kijelentései­re. Szerinte

„Hadházy úgy váltogatja a pártokat, mint más az alsógatyáját”,

rá­adásul úgy vélte, hogy a független képviselő személyében olyan ember kiabál rá „kígyót-békát, akinek az ország a Fidesz kétharmados többségét köszönheti”.

Úgy vélte: azért tarthatja könnyebben megszerezhetőnek a Momentum Zuglót, mert ott mindig is ellenzéki vezetés volt. „Választhatták volna Felcsútot vagy bármelyik másik fideszes körzetet, de ők a könnyebb utat akarják” – mondta Tóth.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

A beruházást kritizálja Márki-Zay Péter is

A beruházást kritizálja Márki-Zay Péter is

A debreceni akkumulátorgyárat támadja Márki-Zay Péter. Az ellenzék bukott miniszterelnök-jelöltje azt mondta: a kormány a helyiek előzetes megkérdezése nélkül, a civilek kizárásával döntött a szerinte környezetkárosító üzem létrehozása mellett. Kapcsoltuk Deák Dánielt, a 21. Század Intézet vezető elemzőjét.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!