2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Belföld

Kevesen tudják azt, amit Tarlós

Nagyon kevés olyan politikus van Magyarországon, aki ilyen nagy hatással tud lenni a miniszterelnökre, mint Tarlós István főpolgármester, vélik a Hír TV Magyarország élőben című műsorába meghívott szakértők.

  • Kevesen tudják azt, amit Tarlós

Ismert, bejelentette a jövő évi főpolgármester-jelöltséggel kapcsolatos döntését Tarlós István. A főpolgármester Orbán Viktor miniszterelnökkel tartott közös sajtótájékoztatót.

Nagyon kevés olyan politikus van Magyarországon, aki ilyen nagy hatással tud lenni a miniszterelnökre, „ha úgy tetszik, ennyire az ujja köré tudja csavarni és ilyen hatékonyan tudja mozgatni”, mint Tarlós István főpolgármester – kezdte a Hír TV-ben Pulai András, a Publicus Intézet stratégiai igazgatója. A szakértő emlékeztetett, az elmúlt időszakban a városvezető jó pár dolgot kért nyilvánosan és nem nyilvánosan is Orbán Viktortól, és a nyilvánosak túlnyomó többségét megkapta – a Lánchíd és a Váralagút, valamint metrófelújításra fordítandó pluszpénz. „Azt gondolom, hogy Tarlós szempontjából ez két szempontból is jó, egyrészt a saját politikai súlyát növelni, másrészt a nap végén ez a budapestieknek lesz jó, ő már most elkezdte a kampányát” – fogalmazott Pulai.

Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet kutatási igazgatója is hasonlóan gondolja. Szerinte ez egy win-win szituáció, mind a két oldal győzött, Tarlós István szeretett volna főpolgármester-jelölt maradni, a Fidesz pedig szerette volna, hogy ő legyen a főpolgármester-jelöltjük. „Az volt a kérdés, hogy mekkora mértékű plusz forrásokat juttat majd Budapest számára a kormányzat a jövőben, ez egy kellemes probléma, ahol azt kellett eldönteni, hogy most a Lánchídra adnak sok pénzt, vagy a városligeti fejlesztésekre, esetleg mindkettőre” – húzta alá Nagy.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!