2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Két napon át követi a bírónő VV Fanni gyilkosának útját

A bíróság maga ered az eltűnt holttest nyomába, melynek útját autókonvoj járja végig. A vádlott autójából kinyert GPS-adatok alapján két napon át utaznak a feltételezett helyszínekre.

  • Két napon át követi a bírónő VV Fanni gyilkosának útját

A bíróság maga ered az eltűnt holttest nyomába, melynek útját autókonvoj járja végig. 

Egy nehezen megoldható gyilkossági ügy nem hétköznapi megoldásokat kíván! Talán nem is meglepő, hogy VV Fanni rejtélyes gyilkossági ügyében rendhagyó döntéseket hoz a bíróság. Mint arról a Bors elsőként beszámolt, idén tavasszal felpörögtek az események Novozánszki Fanni gyilkossági ügyében.

 A júniusi tárgyalás után helyszíni tárgyalás következhet. A Bors információi szerint egy kihelyezett tárgyalást tartanának annál a dunai stégnél, ahol a nyomozók és az FBI emberei szerint is a legvalószínűbb, hogy a vádlott megszabadult a lány holttestétől. A friss hírek szerint ennél még extravagánsabb javaslattal állt elő az ügy bírája, dr. Farkas Gabriella, aki úgy döntött, hogy személyesen ered majd a feltételezhetően halott lány nyomába.

– KIFEJEZETTEN RITKÁN TÖRTÉNIK MEG AZ ILYEN, DE ANNYIRA SPECIÁLIS AZ ÜGY, HOGY INDOKOLT EZ A NEM MINDENNAPI MEGOLDÁS

– mondta a Bors megkeresésére, dr. Lichy József, a Novozánszki család jogi képviselője.

– A tervek szerint a bíróság végigjárja a feltételezett gyilkos útját. Fanni lakásától indulunk, természetesen a vád és a védelem is jelen lesz, majd Budapestet elhagyva, a pontos GPS-adatokat követve elmegyünk Siófokra, ahol megállt B. László, majd tovább követjük az útját Dunaújvárosba, és onnan Szalkszentmártonba megyünk a stéghez – magyarázta a jogász, majd így folytatja:

– Ez legalább két napos út lesz, és nagyon fontos eleme a tárgyalássorozatnak. A törvényszék ugyanis minden lehetőséget megragad, hogy közelebb kerüljön a lehetséges megoldáshoz. A bírónő a saját bőrén akarja érezni, a szemével látni, honnan hova ment a gyanúsított, és majd ennek fényében tesz ténymegállapítást.

A személyes impulzus az ügyvéd szerint sokat nyom majd a latba amellett, ha összeállt a bizonyítási rendszer is. Csak így lehetséges, hogy holttest hiányában, gyilkossági ügyben ítéletet hozzanak.

– AZ IGAZSÁG ÓRÁJA KÖZELEDIK, LEGKÉSŐBB AZ ŐSZ FOLYAMÁN BE KELL KÖVETKEZNIE ANNAK, HOGY ÍTÉLETET HIRDETNEK

– mondja Lichy, majd hozzáteszi:

– Véleményem szerint itt kétféle ítélet születhet. Vagy ártatlan, amit elképzelni sem tudok a rendelkezésre álló közvetett bizonyítékok ismeretében, vagy bűnös, amit életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetnek. Súlyosbító körülmény az is, hogy az elkövető a holttest helyét meg sem próbálta feltárni, esélyt sem adott a családnak, hogy eltemessék a gyermeküket. Sokat elárul a hozzá állásáról ez a fajta viselkedés.

A vádlott unokaöccse, korábbi védője, dr. Brodmann Péter elégedett azzal, hogy bejárják a helyszínt.

– Gyakorlatilag ezt mi indítványoztuk még novemberben. Korábban szerettük volna, amikor még nincs ennyi lomb a fákon, mert így nyáron egészen más lesz a látkép, mint a feltételezett elkövetés időpontjában, de így is jó – mondta lapunknak dr. Brodmann, aki hozzátette:

– A BÜNTETÉSSEL KAPCSOLATBAN NAGYON MÁST GONDOLUNK, MINT A VÉDELEM. MIVEL NINCS HOLTTEST, ÉS AZ ÉLET ELVÉTELÉRE SINCSENEK NYOMOK, SZEMÉLYI SZABADSÁG MEGSÉRTÉSÉNEK MINŐSÍTETT BŰNTETTÉBEN LEHET CSAK ELÍTÉLNI B. LÁSZLÓT.

borsonline

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!