2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Két fiatal lány segített elfogni a gyilkost

Szolnok polgármestere személyesen köszönte meg annak a két fiatal lánynak a bátorságát, akik segítettek a rendőrségnek elfogni a szolnoki gyilkosság gyanúsítottját. A feltételezett tettes jelenleg előzetesben van.

A szolnoki vállalkozót május 27-én délelőtt rabolták ki, majd ölték meg otthonában. A feltételezett tettes ellen szinte azonnal megindult a hajtóvadászat. „Az intézkedésben részt vevő jelentős rendőri erőket 19 óra 7 perckor egy szolgálaton kívüli kollégánktól érkező bejelentés alapján a helyszínhez irányítottuk. A kolléga a Széchenyi lakótelepen felismerni vélte a keresett személyt” – mondta a Szolnoki Rendőrkapitányság alezredese.

A gyanúsított a Szent István térre menekült, ahol két fiatal lány felismerte őt és szólt a rendőröknek. Bátorságukért 75 ezer ember nevében mondott köszönetet a város polgármestere. „Ha azt a részét nézzük az ő teljesítményüknek, hogy igenis, ha egy ember közösségben él, igenis, hogyha egy ember felelősséget érez azért a közösségért, akkor bármit meg kell tenni azért, hogy az rendben legyen” – közölte Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere.


Egyik lány sem szolnoki – véletlen volt, hogy az esti órákban épp a megyeszékhely egyik terén üldögéltek. A körözésről a rádióból hallottak, a gyanúsított arcát egy közösségi oldalról ismerték. „Egyből futottunk segítségért, pont jött a rendőrkocsi, odafutottunk, elkezdtünk kiabálni, hogy ott van a gyilkos, és elkapták” – mondta az egyik lány.

T. Istvánt múlt héten helyezték előzetesbe, nyereségvágyból elkövetett emberölésért akár életfogytiglant is kaphat.

Ezek is érdekelhetik

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor: "A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!