2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Belföld

Két év szünet után újraindul a felsőoktatás Salgótarjánban

Jövő év szeptemberétől újraindul a felsőoktatás Salgótarjánban. A nógrádi megyeszékhelyen 2013-ban zárt be a Budapesti Gazdasági Főiskola kihelyezett tagozata, amely negyven évig működött. A kormány szándéka, hogy egyetlen megye se maradjon felsőoktatási intézmény nélkül.

Néhány napja jelentette be Palkovics László felsőoktatási államtitkár, hogy már készül az új felsőoktatási stratégia, amelyet várhatóan decemberben terjesztenek az Országgyűlés elé. Ennek egyik fontos eleme, hogy ne maradjanak régiók felsőoktatási intézmény nélkül. Így Salgótarjánban is kétévnyi szünet után újraindul a felsőoktatás jövő szeptembertől.

„Ez azt jelenti, a tárgyalások jelenlegi fázisában annyit tudok elmondani, hogy most az Óbudai Egyetemmel vannak komoly tárgyalások, készítjük elő az együttműködési megállapodást” – mondta a Hír TV-nek Székyné Sztrémi Melinda, Salgótarján fideszes polgármestere.

Az utolsó három és fél évben a városi és a megyei önkormányzat már saját költségén taníttatta a főként Nógrád megyei hallgatókat, amelyre a felmérések szerint most is lesz igény. Salgótarjánban duális képzést indítanának és helyi vállalkozások biztosítanák a gyakorlati oktatás helyszíneit.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!