2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Keresztes László Lóránt sorra kitért a válaszadás elől

Két mandátumra számít az LMP, és Vágó Gábort és Demeter Mártát küldenék ki Brüsszelbe európai képviselőnek. Kongresszust tartottak a hétvégén, az LMP 10. születésnapján. Markáns zöld programmal, markáns tartalmi üzenetekkel készül a párt az EP-választásra. Jelmondatuk szerint a jövő zöld, vagy semmilyen.

  • Keresztes László Lóránt sorra kitért a válaszadás elől

Keresztes László Lóránt szerint a migráció a kampány fontos témája, és ők ökopolitikai kontextusban szeretnénk vizsgálni. A kormánnyal, és egész Európával szemben is az LMP legélesebb kritikája az, hogyha az éghajlatváltozás hatásait nem orvosoljuk, olyan szintre emelkedhet a migrációs nyomás, amit már nem lehet tüneti szinten kezelni. 

A párt és a Jobbik együttműködésének híre az LMP társelnöke szerint több félreértésen nyugszik. Voltak nyilatkozatok amelyek közös listát vizionáltak, de emellett minden párt bejelentette önálló indulását – mondta Keresztes László Lóránt. A többi ellenzéki párt mozgása nem befolyásolt minket, de ez a szándék nem volt komoly az ellenzék részéről – jelentette ki a társelnök.

Az önkormányzati választási együttműködésre irányuló kérdésre válaszolva, Sneider Tamás személye kapcsán azt mondta: Az önkormányzati együttműködéshez nem kellenek pártelnökök. Ha a helyi közösség számára működőképes program van, akkor nem kell egyik pártvezetővel sem tárgyalni. Keresztes László Lóránt szerint azonban a Jobbiknál hiteles a néppárti fordulat, és úgy véli, hogy a kétharmad esetén teljesen természetes, hogy ellenzéki pártok ügyek mellett egységbe tömörüljenek.

A Demeter Márta személyét firtató kérdés kapcsán bontakozott ki a legélesebb vita Keresztes László Lóránt és Földi-Kovács Andrea között. Az LMP társelnöke szerint „kormányzati propagandatámadás” érte Demeter Mártát. A műsorvezető azt firtató kérdésére, hogy ezáltal megkérdőjelezik-e a független titkosszolgálati nemzetbiztonsági vizsgálat hitelességét, a pártelnök folyamatosan kitérő választ adott. 

Demeter Márta a nemzetbiztonsági átvilágításon bukott meg, tehát ezek szerint a kormány felhasználja a titkosszolgálatokat? – kérdezte Földi-Kovács Andrea, de Keresztes László Lóránt szerint a rágalmak, amik megfogalmazódtak, azok nem valósak. Emlékeztetett, hogy jelenleg 20 sajtóper van folyamatban. A műsorvezető és a pártelnök véleménye nem egyezett abban, hogy egy lezárt nemzetbiztonsági átvilágítás eredménye bizonyító erejű-e, ennek eldöntését a folyamatban lévő bírósági eljárásokhoz kötötte Keresztes, aki szerint Demeter Márta nem hozott nyilvánosságra titkos adatokat.  

A pártelnök szerint a képviselő asszony feltett egy kérdést, és aki érzékeny adatot hozott nyilvánosságra, az nem Demeter Márta. Földi-Kovács Andrea azon kérdésére, hogy mi volt Demeter Márta eredeti célja ezzel a kérdéssel, és miért nem tájékozódott a helyszínen, ha ezután a kérdéssel nyilvánosságra hozott egy nevet, ami nem lett volna szabad, Keresztes nem adott választ azon túl, hogy propagandatámadás áldozatának nevezte újfent Demeter Mártát. Végezetül Földi-Kovács Andrea megjegyezte, egyetértünk abban, hogyha felteszünk egy kérdést akkor válaszolni kell, de ez ez alkalommal az ön részéről nem történt meg.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint véget kell vetni a Soros-finanszírozásnak a magyar baloldalon?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!