2021. március 8.,
hétfő, Zoltán napja

Kerékpáros demonstráció volt a fővárosban

Hír TV

2019. április 28., vasárnap 19:50

Kerékpárosok demonstráltak a biciklibarát fővárosért. A résztvevők a Margitszigetről a Petőfi hidat érintve a Városligetbe tekertek, ahol mindannyian a magasba emelték kerékpárjaikat. A szervezők azt szeretnék elérni, hogy 2024-ig a kerékpárosok kényelmesebben közlekedhessenek az utakon.

Már órákkal az indulás előtt több tucat kerékpár várakozott a margitszigeti Nagyréten. A felvonulók zenével és piknikkel készültek fel az előttük álló útra. Az eseményen több ezren vettek részt.

A biciklisták a Margitszigetről kiindulva, négy hidat is érintettek városjárásuk során. Az Árpád és Margit hidakat megjárva a pesti rakparton haladtak dél felé. A Petőfi hídnál visszafordultak, majd a Lánchídon keresztül a Városliget felé vették az irányt. Ehhez a csoporthoz délután négy óra körül csatlakoztak a bicikliző gyerekek is. Az eseménnyel a szervezők a kerékpáros közlekedés fejlesztésének lehetőségeire akarják felhívni a figyelmet.

A kerékpáros felvonulók az esemény végén, este hat órakor közösen a levegőbe emelték biciklijüket a városligeti Napozóréten.

Hír TV