2021. 10. 28. Csütörtök Simon, Szimonetta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 07:50

Belföld

Kenyérbérletet bocsát ki a Máltai Szeretetszolgálat

Kenyérbérletet bocsát ki októbertől Óbudán a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Az egyenként 10 kilogramm kenyér kedvezményes megvásárlására jogosító bérleteket Óbuda-Békásmegyer önkormányzata juttatja el a rászorulókhoz.

A programot a környékbeli éttermek is támogatják. A kenyér és a péksütemény a szeretetszolgálat óbudai pékségében készül, a helyiséget az önkormányzat térítésmentesen biztosította a karitatív szervezetnek. Az üzemben megváltozott munkaképességű és hátrányos helyzetű emberek dolgoznak, és az itt készült termékekkel látják el a szeretetszolgálat szociális intézményeit is.

– A pékségünk neve Szívvel-lélekkel, a programunk neve Mindennapi kenyerünk, ami azt jelenti, hogy egy ilyen pici bérletet adunk át az önkormányzatnak, méghozzá havi ezer kilogramm kenyér felhasználására. Ezt az önkormányzat a szociális jogosultság elbírálása után a környéken élő, belső-óbudai rászorulóknak fogja kiadni, akik a pékségben ezt felhasználhatják: féláron vásárolhatnak kenyeret. Az egy kilogrammos kenyérért száz forintot kell fizetniük, a fél kilogrammosért pedig csak ötvenet – mondta Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Kiképzésen a Gripen-pilóták

A kecskeméti Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Gripen pilótái október 25-e és 28-a között, gyakorló repüléseket hajtanak végre. 2021. október 27.

152 millió forintot kaptak eddig a covid-árvák

A köztársasági elnök által életre hívott alapítvány eddig 501 családban 860 gyereknek nyújtott anyagi támogatást. 2021. október 27.

Visszaadták az autós forgalomnak a Csömöri úti felüljárót

10-15 év múlva ezt a felüljárót újjá kell építeni, vagy helyette más megoldást kell találni. 2021. október 27.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!