2020. július 5.,
vasárnap, Emese, Sarolta napja

Kenyérbérletet bocsát ki a Máltai Szeretetszolgálat

2014. szeptember 10., szerda 12:56, frissítve: szerda 12:56

Kenyérbérletet bocsát ki októbertől Óbudán a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Az egyenként 10 kilogramm kenyér kedvezményes megvásárlására jogosító bérleteket Óbuda-Békásmegyer önkormányzata juttatja el a rászorulókhoz.

A programot a környékbeli éttermek is támogatják. A kenyér és a péksütemény a szeretetszolgálat óbudai pékségében készül, a helyiséget az önkormányzat térítésmentesen biztosította a karitatív szervezetnek. Az üzemben megváltozott munkaképességű és hátrányos helyzetű emberek dolgoznak, és az itt készült termékekkel látják el a szeretetszolgálat szociális intézményeit is.

– A pékségünk neve Szívvel-lélekkel, a programunk neve Mindennapi kenyerünk, ami azt jelenti, hogy egy ilyen pici bérletet adunk át az önkormányzatnak, méghozzá havi ezer kilogramm kenyér felhasználására. Ezt az önkormányzat a szociális jogosultság elbírálása után a környéken élő, belső-óbudai rászorulóknak fogja kiadni, akik a pékségben ezt felhasználhatják: féláron vásárolhatnak kenyeret. Az egy kilogrammos kenyérért száz forintot kell fizetniük, a fél kilogrammosért pedig csak ötvenet – mondta Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke.

Forrás: Hír TV