2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál 11:05

Belföld

Kenyérbérletet bocsát ki a Máltai Szeretetszolgálat

Kenyérbérletet bocsát ki októbertől Óbudán a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Az egyenként 10 kilogramm kenyér kedvezményes megvásárlására jogosító bérleteket Óbuda-Békásmegyer önkormányzata juttatja el a rászorulókhoz.

A programot a környékbeli éttermek is támogatják. A kenyér és a péksütemény a szeretetszolgálat óbudai pékségében készül, a helyiséget az önkormányzat térítésmentesen biztosította a karitatív szervezetnek. Az üzemben megváltozott munkaképességű és hátrányos helyzetű emberek dolgoznak, és az itt készült termékekkel látják el a szeretetszolgálat szociális intézményeit is.

– A pékségünk neve Szívvel-lélekkel, a programunk neve Mindennapi kenyerünk, ami azt jelenti, hogy egy ilyen pici bérletet adunk át az önkormányzatnak, méghozzá havi ezer kilogramm kenyér felhasználására. Ezt az önkormányzat a szociális jogosultság elbírálása után a környéken élő, belső-óbudai rászorulóknak fogja kiadni, akik a pékségben ezt felhasználhatják: féláron vásárolhatnak kenyeret. Az egy kilogrammos kenyérért száz forintot kell fizetniük, a fél kilogrammosért pedig csak ötvenet – mondta Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Pünkösd napját ünneplik vasárnap a keresztény egyházak

Pünkösd napját ünneplik vasárnap a keresztény egyházak

A húsvéti időszakot lezáró ünnepen a keresztények a Szentlélek eljövetelére, az egyház alapítására és az egész világra kiterjedő missziós munka kezdetére emlékeznek. Az ünnep alkalmából országszerte ünnepi szentmiséket, istentiszteleteket tartanak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!