2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Keménykedik V. Naszályi Márta: ki akarta zárni a körzeti képviselőt a lakossági fórumról + videó

Lakossági fórumot tartott V. Naszályi Márta, de közben ki akarta zárni a körzet képviselőjét. A párbeszédes polgármester szerint a képviselőnek a közönség soraiba kellett volna ülnie, nem pedig a politikusok közé.

  • Keménykedik V. Naszályi Márta: ki akarta zárni a körzeti képviselőt a lakossági fórumról + videó

„A Dani meg mit keres itt?” – ezt mondta V. Naszályi Márta budavári polgármester egy vízivárosi lakossági fórum kezdetén. A párbeszédes polgármester úgy akart Vízivárosban fórumot tartani, hogy kizárta volna a körzet önkormányzati képviselőjét. Varga Dániel ennek ellenére úgy érezte, hogy ott a helye, ám a polgármester azt akarta, hogy üljön be a lakosság közé. Végül a független képviselő a politikusok között maradt a pódiumon, V. Naszályi pedig kikötötte: „nem ül le akárki mellé”. A kínos incidensről videófelvétel is készült - írta meg a Magyar Nemzet.

Közös ügyünk Víziváros – ezzel a címmel hirdetett fórumot a Budavári Önkormányzat, az eseményre azonban a három vízivárosi képviselő közül csak egyet hívtak meg a szervezők. Varga Dániel független képviselő ennek ellenére a városrész képviselőjeként megjelent az eseményen, ahol az önkormányzati felhívás szerint az eredményekről és a jövőbeli tervekről beszélgetnek a lakókkal.

– Miután megérkeztem, a szervezők felajánlották, hogy képviselőként kiülhetek az előadók közé, éltem is lehetőséggel. A történet akkor vált érdekessé, amikor megérkezett V. Naszályi Márta polgármester, aki már az ajtóban számonkérte kollégáját – írta posztjában Varga Dániel.

A budavári képviselő szavai szerint a polgármester odalépett hozzá, majd közölte: nem jó helyen ül, és azonnal üljön át a közönségnek fenntartott helyek egyikére.

Ami ezután történt pedig kabaré, toporgás és gyermeteg sértődöttségemlékezett vissza Varga Dániel a cikk szerint.

V. Naszályi úgy fogalmazott: - Mert nem akárki mellé ülök le!

Mindezek után a polgármester középről átült a bal oldalra.  – Később a demokratikus elveit igazolva szerette volna elérni, hogy szót se kapjak a fórum folyamán, de annyira már ismerhetnek, hogy ha Vízivárosról és az itt élőkről van szó, nem lehet belém fojtani a mondandóm – zárta sorait Varga Dániel.

Videó az esetről:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!