2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál

Következik:

Híradó 23:00

Belföld

Keleti Arthur: Nem lesznek visszatartott információk

„Nekünk biztonsági szakértőknek arra kell felkészülni, hogy ha valami szivárog akkor minden szivárog" - mondta Keleti Arthur az Informatikai Biztonság Napja alapítója a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Földi-Kovács Andrea a kiberbiztonsági szakemberrel beszélgetett azzal kapcsolatban, hogy őrizetbe vették Julian Assange-t, a titkos amerikai diplomáciai iratokat tömegesen kiszivárogtató WikiLeaks-alapítóját.

  • Keleti Arthur: Nem lesznek visszatartott információk

A sajtószabadság hőseként menekült hét évvel ezelőtt Ecuador londoni nagykövetségére Julian Assange, a Wikileaks kiszivárogtató oldal alapítója, most viszont rajtakapott bűnözőként zavarták ki a diplomáciai képviselet épületéből, hogy aztán azonnal őrizetbe vegyék őt a brit rendőrök.

Földi-Kovács Andrea Keleti Arthur kiberbiztonsági szakemberrel beszélgetett a Hír TV Magyarország élőben című műsorában arról, hogy milyen következmény, milyen konklúzió vonható le a szakemberek szempontjából az egész kiszivárogtatási botránnyal kapcsolatban. 

Az adásban Keleti Arthur azt mondta, hogy az egyik probléma abból állt, hogy a Wikileaks a működése elején még igen komolyan szerkesztette a kiszivárogtatott anyagokat, ezért az informátorok vagy a rendszerben érintett egyéb emberek neve nem szerepelt az anyagokban, viszont a dolog 2010 után kezdett elvadulni és most eljutott oda, hogy gyakorlatilag szűretlenül jelennek meg ezek az információk.

„Nekünk biztonsági szakértőknek arra kell felkészülni, hogy ha valami szivárog akkor minden szivárog: Nem lesznek visszatartott információk." 

 - mondta az Informatikai Biztonság Napja alapítója.

Keleti Arthur egy döbbenetes adatra is felhívta a figyelmet: Azon az oldalon, ami a feltört fiókokat mutatja: 

„2019 áprilisában eddig óránként 21 ezer ilyen feltört fiók szivárgott ki. Tehát nekünk ebből azt a következtetést kell levonnunk, hogy jobban kell figyelnünk, minden információ szivároghat és valószínű az emberek még inkább védtelenek az ilyen információ szivárgással szemben, tehát nekünk olyan rendszereket kell fejleszteni, hogy megoldjuk ezt a problémát."

 

Hír TV 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!