2017. december 11.,
hétfő, Árpád napja

13°

Zsidózott, cigányozott – lemond, kizárják

KK

2014. október 21., kedd 21:30, frissítve: kedd 21:41

Lemond megbízatásáról Kecel újraválasztott polgármestere, aki zsidózott, cigányozott és a politikai ellenfelek kivégzéséről beszél egy most nyilvánosságra került hangfelvételen. A helyi Fidesz vezetői kezdeményezik Haszilló Ferenc kizárását a pártból.

A Magyarnarancs.hu közölt részleteket abból a hangfelvételből, amely a keceli polgármester és egy helyi újságíró évekkel ezelőtti beszélgetését rögzíti. Haszilló Ferenc elégedetlen volt a balliberális kormányok elszámoltatásával. Ha rajta múlik, jogállami megoldás helyett diktatúrákra jellemző módszert választott volna.

„Most kétharmados többség. Tarkólövés. Érted! Nincs elszámoltatás… Tarkólövés. Visszahozni a halálbüntetést, ötöt-hatot kivégezni. Hát azt mondták, hogy most van váltás. '89-ben nem volt, akkor most legyen váltás, és ebbe kicsit hosszabb távon belebukik a kormány, én azt látom” – hangzik el a felvételen. A polgármester cigányozott és zsidózott is: „Ez a g…i zsidó társaság nem szopatná így az országot, ahogy szopatja. Szőke hölgy… Igen, szó szerint. Akkor itt senki nem foglalkozna az önkormányzattal, hogy mit csinál.”

Haszilló Ferenc 2006 óta vezette a Bács-Kiskun megyei kisvárost. Október 12-én mindössze 14 szavazattal választották újra. A hangfelvétel az után került nyilvánosságra, hogy kiderült, a szavazatokat nem kell újraszámolni.

„Akit megbántottam vagy megsértettem ezzel a hangfelvételen keresztül leadott anyaggal, attól elnézést kérek. Senkit nem akartam megbántani, de viszont nagyon úgy érzem, hogy ez a felvétel egy manipulált felvétel, ez a felvétel vágott felvétel, és nem abban a szövegkörnyezetben adja ki magát, mint ami ott elhangzott” – reagált Haszilló Ferenc, Kecel fideszes–KNDP-s polgármestere.

A Fidesz kezdeményezi a polgármester kizárását a pártból – közölte a választókerület elnöke. „Olyan vállalhatatlan dolgokat mondott el a polgármester úr, ami miatt kezdeményeztük a kizárását a Fidesz Magyar Polgári Szövetség tagjai sorából, és felkértük, hogy a mandátumáról mondjon le majd, amikor erre jogilag lehetőség kínálkozik” – tájékoztatott Bányai Gábor választókerületi elnök.

Kecelen három hónapon belül tarthatnak időközi polgármester-választást.

Forrás: Hír TV