2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

Kátya majdnem meghalt a lyukas fog miatt + Videó + Képek

Foggyökérkezelésen esett át Kátya, a Veszprémi Állatkert szibériai tigrise. Az állatkert büszkeségének számító nagymacskának játék közben sérült meg a szemfoga, a kezeléshez el kellett altatni.

Kátyának, a 200 kilós szibériai tigrisnek két hete sérült meg az egyik szemfoga a Veszprémi Állatkertben.

– A beavatkozást lézerrel végeztük el, amely sterilizálta a belső csatornát, ezáltal azonnal tömhetővé tette a fogat. Később Kátya antibiotikumot kapott, hogy a fertőzést megakadályozzuk. Mivel vadállatról van szó, nem szívesen altatjuk hetente – mondta a Hír TV-nek Kovács Katalin vezető állatorvos.

Fotó: MTI


A fogtömés- és gyökérkezelés csaknem két órán át tartott, a tigris több altatóinjekciót is kapott. „Utóhatás nagyon ritkán van, tehát hányinger, hányás szinte sosem. Ritkán visszaalvásszerű tünet jelentkezik, ami nem hosszú időtartamú” – tette hozzá Szekér Pál állatorvos.

A Veszprémi Állatkertben három szibériai tigris él. Kátyán kívül van még egy nőstény és egy hím is.

– Szása volt az első szibériai tigrisünk, és neki kerestünk párt. Rögtön két nőstényt sikerült számára keríteni. Azóta együtt vannak és reméljük, hogy hosszú távon a tigriscsaládunk apró jövevényekkel fog gyarapodni – jelentette ki az állatkert igazgatója, Török László.

Fotó: MTI


Az orvosok szerint a beavatkozás jól sikerült, Kátya egy nap lábadozás után térhet vissza társaihoz.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ilyen a baloldali háttér- és intézőemberek világa Budapesten

Ilyen a baloldali háttér- és intézőemberek világa Budapesten

A Központi Nyomozó Főügyészség szerint egy férfi a kft.-jén keresztül szolgáltatások nyújtására és eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött a III. kerületi önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított-társa által kijelölt két gazdasági társasággal.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!