2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Katasztrófa-elhárítási gyakorlatot mutatott be az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság + videó

Közös gyakorlatot tartottak a Katasztrófavédők, a mentők és a rendőrök az M8-as autópályán.

  • Katasztrófa-elhárítási gyakorlatot mutatott be az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság + videó

Czirják Richárd, tudósító, Hír TV: "Szalagkorlátnak ütközött egy teherautó az M8-as autópályán, aminek következtében egy kisbusz belerohant majd még két további személyautó ütközött. Sok a sérült az Országos Mentőszolgálat munkatársai, a Rendőrség, és a Katasztrófavédelem munkatársai már megkezdték a mentést. Mindez azonban szerencsére egy gyakorlat része csak."

Mint minden évben, így most is egy balesetet szimulálva gyakorlatoztak a hatóságok. Most Dunaújváros mellett az M8-as autópályán imitálták, hogy miként kell életet menteni egy éles helyzetben. Gyakorolták, hogy a mentésirányítók, hogyan kezelik az ilyen szituációkat.

Fülep Zoltán, tűzoltó dandártábornok, Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság: "Ennek a gyakorlatnak kettős szerepe van."

Mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűzoltósági dandártábornoka és főfelügyelője. Fülep Zoltán elmondta: ennek egyik nagyon fontos tényezője, hogy a katasztrófavédelem munkatársai gyakorolni tudják a kármentést.

Fülep Zoltán: "A tűzoltó erők, a katasztrófavédelmi erők rendelkeznek azokkal az eszközökkel, felszerelésekkel, amelyek segítségével a különböző mentéseket, személyi mentéseket, műszaki mentéseket, tűzoltási feladatokat eltudják végezni. Ebben a technikában igyekszünk minden esetben fejlődést elérni, mindig igyekszünk a kornak megfelelő legmagasabb szintű eszközöket biztosítani a tűzoltók részére annak érdekében, hogy minél hatékonyabban tudjanak beavatkozni az események során."

Fülep Zoltán hozzátette: ezek a gyakorlatok nem csak a hatóságoknak jók, hanem a lakosságnak is, ugyanis ezeken keresztül bárki betekinthet a munkájukba - ezzel is felhívva a figyelmet a biztonságos közlekedésre - mivel egyre több baleset történik az utakon.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!