2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Belföld

A SOTE-s oktatók is karanténban vannak

A Semmelweis Egyetem néhány oktatója is karanténban van a koronavírus miatt - közölte a Hír TV-vel az intézmény rektora. Merkeli Béla azt mondta: az iráni hallgatóval kapcsolatba kerülő 16 diákot, és az őt vizsgáló orvost is arra kérték, hogy maradjon otthon két hétig. Ez idő alatt távoktatásban sajátíthatják el a tananyagot a diákok. Közben a budapesti Széchenyi Gyógyfürdőben éjszakai programokat halasztanak el, hogy legyen idő a fertőtlenítésre

  • A SOTE-s oktatók is karanténban vannak

A gödöllői, Szent István Egyetemre jár az az iráni doktorandusz, aki koronavírussal fertőzött területről érkezett Magyarországra. Egy konferencián vett volna részt Teheránban, onnan február 28-án jött Magyarországra, de az Egyetem korábbi intézkedésének eleget téve önként, a budapesti albérletébe vonult karanténba.

A másik iráni diák pedig a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karára jár, ő február 22-én, barátnőjével érkezett Magyarországra a fertőzött területről. Egy hétig azonban még bejárt gyakorlatra, ahol 16 társával találkozott és oktatókkal találkozott. A gyógyszerészhallgatók nem akartak beszélni az intézményen belüli hangulatról. De sem ők, sem az intézmény dolgozói nem viseltek szájmaszkot.

A gyógyszerész hallgatót és barátnőjét a Szent László Kórházban tartják megfigyelés alatt. Az intézmény osztályvezető főorvosa azt mondta: pontosan feltérképezik, hogy merre jártak, kivel kerültek kapcsolatba. Ha nem lesz komplikáció, két hét múlva elhagyhatják a kórházat.

Közben a Semmelweis Egyetem oktatási szünetet rendelt el abban az angol nyelvű évfolyamban, ahová a koronavírussal fertőzött, iráni hallgató is járt: sem elméleti sem gyakorlati oktatásra nem kell bejárni a 16 diáknak, ők elektronikus úton kapják meg a tananyagot. Ahogy a iráni diákkal érintkező oktatók és az őt vizsgáló doktornő is karanténban van.

Eközben a Széchenyi fürdőben az éjszakai rendezvényeket átmenetileg beszüntették, hogy legyen idő a fertőtlenítésre. A Milánóból érkezett, koronavírussal fertőzött egyetemisták ugyanis a fürdőt is meglátogatták. A fertőtlenítés mellett azonban egyéb óvintézkedéseket is tettek.

A szakeberek arra hívják fel a figyelmet, megelőzés érdekében célszerű a szappanos kézmosás, a kézfertőtlenítő szer használata, aki pedig teheti, kerülje a nagy tömeget.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!