2024. 07. 22. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

Karácsonyék lenyúlták a vendéglátósok bértámogatásait

Csúnyán belerúgott a főváros vezetése az egyébként is földön fekvő vendéglátósokba - így reagált a budapesti Fidesz-KDNP frakció a főváros lépésére, hogy adóelőleg címén elvették az ágazat szereplőitől a kormány által nyújtott bértámogatást. A Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint méltatlan, amit a baloldali városvezetés tesz a túlélésért küzdő vállalkozókkal.

  • Karácsonyék lenyúlták a vendéglátósok bértámogatásait

10 százalékra esett vissza a forgalom a Király100 Gastro Corner budapesti étteremben a járvány előtti időszakhoz képest. Munkavállalóikat a kieső bevételek ellenére megtartották, a kormánytól kapott bértámogatásra azonban a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat tette rá a kezét.

Radvánszki Attila tulajdonos szerint a baloldali városvezetés a 2020-as iparűzési adó előlegét hajtotta be. Ő tavaly szeptemberben levélben kérte az önkormányzattól, hogy az előleg összegét ne a járványhelyzet előtti, 2019-es év alapján állapítsák meg, de választ azóta sem kapott. Most 580 ezer forintot vettek el a tőle, számláját pedig két hétre, több mint 1,5 millió forintra inkasszózták.

A tulajdonos hozzátette: valószínűsíthető, hogy Karácsonyék a következő havi bértámogatást is ugyanígy elvonják majd a fővárosi vállalkozásoktól.

Kovács László , a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint méltatlan, amit a baloldali városvezetés tesz az ágazat szereplőivel. Kovács László azt mondta, bürokratikus anomáliát, fejetlenséget és nagyfokú érzéketlenséget feltételez a lépés mögött.

Csúnyán belerúgott a főváros vezetése az egyébként is földön fekvő vendéglátósokba - így reagált közösségi oldalán a budapesti Fidesz-KDNP frakció. Láng Zsolt szerint felháborító, hogy amíg a kormány bértámogatással segíti az ágazat szereplőit, addig a baloldali városvezetés ezeket a pénzeket azonnal elveszi.

Hozzátette: felszólítják Karácsony Gergelyt, hogy azonnal állítsa le az inkasszót, ne adja meg a kegyelemdöfést a vállalkozásoknak és a már beszedett összegeket haladéktalanul fizesse vissza.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!