2023. 03. 30. Csütörtök Zalán napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

Karácsony: Mindent rendben talált a kormányhivatal vizsgálata

Ma reggelre 212-re nőtt a koronavírus fertőzöttek száma a fővárosi fenntartású Pesti Úti Idősek Otthonában, 13 beteg pedig elhunyt. Az országos tisztifőorvos az eset kapcsán elrendelte az ország valamennyi idősotthonának ellenőrzését, hogy megelőzzék a vírus terjedését az intézményekben. Karácsony Gergely mindeközben arról beszél, hogy méltatlan az esettel kapcsolatos vádaskodás. Hozzátette: a vizsgálatok is mindent rendben találtak.

  • Karácsony: Mindent rendben talált a kormányhivatal vizsgálata

Rossz üzenetnek tartja a főpolgármester, hogy együttműködés helyett vádaskodás zajlik a Pesti úti idősek otthonában történtek miatt. Karácsony Gergely az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt, hogy szerinte ez nem a politikai játszmák ideje. A főpolgármester egyébként ezt úgy jelentette ki, hogy személyesen még nem látogatott el az intézménybe. Kiemelte: szerinte számos fővárosi fenntartású idősek otthonában volt vizsgálat, és sehol nem találtak semmit.

Nem vizsgálatok történtek, hanem amikor a Pesti úti idősek otthonában felütötte a fejét a járvány, akkor pusztán egy látogatást tettek ott a kormányhivatal védelmi bizottságának munkatársai.

Ezt már a Budapest Főváros Kormányhivatalát vezető kormánymegbízott mondta Magyarország élőben című műsorunkban. Sára Botond leszögezte: a látogatások célja a lehetőségek feltérképezése volt. Kiemelte: a pesti úti idősotthonban feltehetően lenne mit kivizsgálni annak kapcsán, hogy betartották-e a járványügyi protokollt.

Sára Botond hozzátette: Karácsony Gergely állításaival ellentétben a járványügyi védekezés nem csak a kormányzat, hanem mindenkinek a feladata.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb jelentés készül Magyarországról

Újabb jelentés készül Magyarországról

A jogállamiság helyzete az Európai Unióban, terítéken a Bizottság 2022. évi jelentésének értékelése. A plenáris ülésen vitát tartottak a Bizottság legutóbbi éves jogállamisági jelentéséről. A részletekről Trócsányi László európai parlamenti képviselőt kérdeztük.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Szegedet is bevette a DK

Szegedet is bevette a DK

Botka Lászlót támogatják Gyurcsány Ferencék. A Demokratikus Koalíció ezt Szegeden, az MSZP egykori fellegvárában jelentette be. A lépés annak fényében különösen érdekes, hogy köztudott: Botka és Gyurcsány viszonya legendásan rossz.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!