2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Karácsony hazug módon közveszéllyel riogat, miközben a mostani rágcsálóirtók kiválasztását ő is támogatta

Sokan azt gondolták, a fideszes szavazók lepatkányozásával elérte mélypontját az ellenzék posztwerberi lejárató kampánya, ám Karácsony Gergely most koronát tett a botránykeltésre: bűncselekmény gyanúját is felvetve riogatja közveszéllyel a budapestieket, miközben a PestiSrácok.hu birtokába jutott tavalyi bizottsági határozat tanúsága szerint az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelölt-jelöltje maga is megszavazta, hogy a rágcsálóirtást korábban végző Bábolna Bio Kft. helyett a következő négy évben a kedvezőbb ajánlatot benyújtó RNBH Konzorcium feleljen a patkánymentesítésért. Közben György István fővárosi kormánymegbízott nyilatkozatából kiderült, hogy az átfogó vizsgálat eredménye szerint hazugság, hogy Budapesten kezelhetetlenül elszaporodtak a patkányok, mert “a lokálisan előforduló problémákat a megbízott vállalkozás koncentrált irtással visszaszorította az elfogadható szint alá”.

Alighanem szem elől tévesztette az ellenzék Orbán Viktor még az első kormányfői ciklusában közkinccsé tett dakota közmondását, miszerint “ha megdöglött alattad a ló, szállj le róla”. Bangóné Borbély Ildikó páratlanul durva, a fideszes választókat lepatkányozó emlékezetes kijelentése után most Karácsony Gergely fokozza tovább a hisztériát, a 2002-es választási kampány hírhedt gyűlöletmesterét, Ron Werbert meghazudtoló gátlástalansággal:

Karácsony ugyanis a pénteki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a “Tarlós István vezette Fővárosi Önkormányzat alkalmatlan céget bízott meg” tavaly a rágcsálóirtással, amihez a mellette álló Őrsi Gergely, az MSZP budapesti alelnöke hozzátette, hogy szerinte Budapest már a “középkori város képét mutatja”. Karácsony pedig bejelentette, hogy a főváros helyett Zuglóban ők fogják irtani a patkányokat, s a számlát benyújtják majd Budapestnek.

Csakhogy az ATV tegnap esti értesülése és a PestiSrácok.hu birtokába jutott tavaly júniusi jegyzőkönyv tanúsága szerint a lefitymált konzorcium kiválasztását Karácsony Gergely is megszavazta.

 

 

 

 

A Fővárosi Önkormányzat Közbeszerzési Bizottságának  76/2018. (06.25) számú határozatára mondott Karácsony igent, ebben választották ki a RNBH Konzorcium a Bábolna Bio Kft.-nél jóval kedvezőbb ajánlatát a “főváros patkánymentes állapotának fenntartására a 2018-2022 közötti időszakban.” Ráadásul a döntés kiemelten fontos lehetett Karácsony Gergelynek, hiszen annak ellenére szavazott az ominózus ülésen, hogy a ciklus közgyűléseinek és bizottsági üléseinek a többségén egész egyszerűen nem vett részt az MSZP-P főpolgármester-aspiránsa.

Karácsony Gergelyt az ATV megkérdezte arról, miért szavazta meg a döntést, mire a politikus így felelt:

Az RNBH árajánlata miatt támogatta az előterjesztést. Ő és képviselőtársai jóhiszeműen jártak el a döntés megszavazásakor, hiszen a rendelkezésre álló adatok alapján döntöttek.

MÁR KÖZVESZÉLLYEL RIOGATVA TERJESZTI A RÉMHÍREKET KARÁCSONY

A PestiSrácok.hu megtudta azt is, Karácsony Gergely Zugló önkormányzatának hétfői ülésén próbálja majd tovább fokozni a feszültséget. A 123-404 /2019-es számon benyújtott javaslatában már azt írja: a rágcsálók elszaporodása miatt

Budapesten jelenleg közegészségügyi vészhelyzet van.

Mindezt annak ellenére jelenti ki Karácsony Gergely, hogy György István, Budapest Főváros Kormányhivatalának vezetője pénteken hivatalos levélben tájékoztatta a Fővárosi Önkormányzatot, miszerint a patkányok előfordulása a vizsgálatok szerint tavaly helyenként valóban meghaladta a kívánatos mértéket, azonban ezeket a lokális előfordulásokat

a megbízott vállalkozás koncentrált és ismétlődő irtási tevékenységgel minden esetben visszaszorította az elfogadható szint alá.

György István úgy fogalmaz: “Jelzéseinket az elmúlt 5 év tapasztalatai alapján tettük meg, s megerősítjük véleményünket, hogy a helyzet soron kívüli intézkedést igényel annak érdekében, hogy megelőzésre kerüljön egy sokkal nehezebben kezelhető állapot.” A kormánymegbízott nyomatékosította:

A jelenlegi helyzet semmi esetre sem jelenti azt, hogy a főváros területén közegészségügyi- vagy akár járványveszély lenne. Ezek megállapítására a jogszabályalkotók konkrétan hatalmaznak fel hatáskörgyakorlókat, a felhatalmazottak között az önkormányzat képviselő-testülete nem szerepel.

EGYTŐL ÖT ÉV…

A Büntető Törvénykönyv hatályos rendelkezései alapján többről van szó, mint egyszerű kampányfogásról. Karácsony Gergely kijelentései ugyanis kimeríthetik a közveszéllyel fenyegetés törvényi fogalmát:

338. § (1) Aki a köznyugalom megzavarására alkalmas olyan valótlan tényt állít, híresztel, vagy azt a látszatot kelti, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a közveszéllyel fenyegetés a köznyugalmat súlyosan megzavarta.

Hozzá kell tenni, hogy a mindenkori főpolgármester Budapest védelmi bizottságának elnöke is, tehát annak, aki ebbe a székbe vágyakozik, különösen tartózkodnia kellene a rémhírterjesztés minden formájától.

PestiSrácok.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A Nemzetközi Büntetőbíróság főügyésze elfogatóparancs kiadását kérte az izraeli miniszterelnök és a Hamász ellen

A Nemzetközi Büntetőbíróság főügyésze elfogatóparancs kiadását kérte az izraeli miniszterelnök és a Hamász ellen

Karim Khan, a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) főügyésze hétfőn elfogatóparancs kiadását kérte a bíróság illetékes kamarájától Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Joáv Galant izraeli védelmi miniszter és a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet több vezetőjével szemben háborús és emberiesség elleni bűnök feltételezett elkövetése miatt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!