2020. szeptember 19.,
szombat, Vilhelmina napja

Karácsony hallgat a miniszterelnök-jelöltségről

MTI

2020. július 1., szerda 17:13

Bejelentkezett miniszterelnök-jelöltnek Márki-Zay Péter. A hódmezővásárhelyi polgármester az ATV-ben azt mondta: esélyes jelöltnek tartja Karácsony Gergelyt is, de ő is beszáll a versenybe. A főpolgármester azonban biztonsági embere mögé bújt a Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltségére vonatkozó kérdéseink elől.

Karácsony Gergely lenne a legalkalmasabb közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt 2022-ben - erről beszélt a Jobbik korábbi elnöke nemrég az ATV-ben. A főpolgármester is a közös listával, és a közös jelölttel ért egyet. Közösségi oldalán azt írta: amellett fog érvelni, hogy az ellenzék közösen induljon 2022-ben, és hogy az egyéni képviselőjelöltekről, és a miniszterelnök-jelölt személyéről is előválasztáson döntsenek.

Közben Hódmezővásárhely ellenzéki polgármestere is bejelentkezett miniszterelnök-jelöltnek. Márky-Zay Péter kedden az ATV-ben azt mondta: bár esélyes jelöltnek tartja Karácsony Gergelyt, de ő is beszáll a versenybe.

A Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltségére vonatkozó kérdéseink elől biztonsági embere mögé bújt Karácsony Gergely. A főpolgármester, a bojkottra való hivatkozással nem volt hajlandó kommentálni híradónknak a hírt.

 

Gyurcsány Ferenc diktál az ellenzéki együttműködésben - erről Vona Gábor a Magyar Nemzetnek adott interjúban beszélt. A Jobbik egykori elnöke szerint az ellenzéki pártok jövőkép helyett egymással futnak versenyt az ellenzék domináns ereje címért.

Hír TV