2020. május 28.,
csütörtök, Emil, Csanád napja

Karácsony Gergely tagad

Hír TV

2019. szeptember 20., péntek 17:21

A kormányszóvivő szerint Karácsony Gergely Budapest főpolgármestereként folytatná migránsbarát politikáját, és bevándorlókat telepítene a fővárosba is. Az ellenzék főpolgármester-jelöltje bár 2015-ben még laktanyákba telepítette volna a bevándorlókat és a kerítést is ellenezte mindent tagad. Karácsony közben Dobrev Klárával kampányol azzal, hogy az önkormányzatok majd közvetlenül kapnak EU-s forrásokat.

A kormányszóvivő szerint az, hogy Dobrev Klára és karácsony Gergely közösen kampányol az önkormányzatok számára közvetlenül lehívható EU-s források növelése mellett nyilvánvalóan azt a célt szolgálja, hogy a bevándorláspárti önkormányzati vezetők bejelentkezhessenek Brüsszelben forrásokért, amelyekből migránsokat fogadnának be. Karácsony Gergely, jó bevándorláspárti politikusként, feltehetően ugyanígy járna el hangsúlyozta Hollik István.

A Párbeszéd társelnöke Szabó Tímea és európai parlamenti képviselője Jávor Benedek közösen állították össze 2015-ben a párt megoldási javaslatait a menekültválságra. A párt elképzelései szerint a bevándorlókat az üresen álló laktanyákban kellett volna elhelyezni és erősen tiltakoztak a kerítés megépítése ellen is.

Karácsony Gergely tagadja, hogy pártja valaha is a menekültek laktanyába helyezését támogatta volna, vagy a kerítés megépítése ellen kampányolt volna. Az ellenzék főpolgármester-jelöltje szerint nem az ő dolga, hogy foglalkozzon a bevándorlás kérdésével.

A közelgő önkormányzati választásnak azért is nagy a tétje, mert az ellenzéki polgármesterek betelepítenék a migránsokat. - jelentette ki a Fidesz frakciószóvivője.

 

Hír TV