2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Ottó

Következik:

Szinbád 20:00

Belföld

Karácsony Gergely öt évvel növelné a budapestiek élettartamát + videó

Öt évvel hosszabb élet, villamosvonal minden lakótelepre, bővülő lakásrezsi program – többek között ezeket ígéri újraválasztása esetén Karácsony Gergely. A Nézőpont Intézet elemzője szerint a főpolgármester ígéreteivel óvatosan kell bánni, mert a 2019-es kampányából is csak a negyede valósult meg.

  • Karácsony Gergely öt évvel növelné a budapestiek élettartamát + videó

Örök élet, ingyen sör – ezzel kampányolt korábban a magát viccpártként definiáló Kétfarkú Kutyapárt.

Az én programomat egy számban tudom összefoglalni: öt. Plusz öt év a budapestieknek

– Budapest újrázásra készülő vezetője most ezzel az ígérettel állt elő.

Nagyon sok helyen annyira felborították, végiggondolatlanul újrarajzolták Budapest közlekedését, hogy nem csak autóval hanem semmivel nem lehet közlekedni. És azért beszéljünk picit erről, mert az autós közlekedés ellehetetlenítése, az hogy órákat, fél órákat állnak a dugóban az egy légszennyezettségi problémát is jelent

– mondta Szentkirályi Alexandra. A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje szerint pont Karácsony Gergelyék idézték elő azt a helyzetet, amit most meg akar oldani.

Karácsony Gergely a 2019-es ígéreteinek jelentős részét sem tudta teljesíteni – erre pedig már a Nézőpont intézet elemzője mutatott rá.

Karácsony Gergelynek ez megint egy olyan ígérete, amely nagyon nehezen visszakövethető, illetve nagyon nehezen ellenőrizhető. Ha megnézzük a 2019-es programját, pontról pontra végignézzük, akkor azt láthatjuk, hogy körülbelül a negyedét sikerült megvalósítania, a háromnegyedét nem, a feléhez pedig körülbelül hozzá sem kezdett – hangsúlyozta Borbély Beáta.

A be nem váltott ígéretek közé tartozik például a bérlakásépítési program. Illetve az önerő és hitel nélküli energiahatékonysági felújítások biztosítása. Annyira drága és annyira rossz állapotban van a budapesti ingatlanállomány, hogy a lakosok folyamatosan áramlanak az agglomeráció felé. Különösen a belváros szenved az elvándorlástól. Ez a fővárosi vezetés által szervezett konferencián hangzott el a napokban. Ahol megállapították, hogy ha a jelenlegi helyzeten nem tudnak változtatni 2051-re Budapest lakosságszáma 1,5 millióra fog csökkenni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!