2020. augusztus 7.,
péntek, Ibolya napja

Karácsony Gergely nem fizet a nyugdíjasoknak

Hír TV

2020. január 14., kedd 17:01

Karácsony Gergelyt mentegetik a baloldali pártok. A főpolgármester még a kampányban ígért 20 000 Ft-os rezsitámogatást a budapesti nyugdíjasoknak, de a pénzt most biztosan nem kapják meg. Gyurcsány Ferenc pártja szerint ez a pénz most nem is hiányzik a nyugdíjasoknak, a Párbeszéd pedig azt mondta, hogy a kampányígéreteket öt év alatt kell megvalósítani.

"Főpolgármesterként egész Budapestre kiterjeszteném a zuglói polgármesteri éveim alatt alkalmazott szociális támogatási rendszert. Ennek keretében minden évben 20 000 Ft-ot adunk a fűtési szezonban a rezsiköltségek enyhítésére."

Karácsony Gergely kampány ígéretei között szerepelt, hogy 20 000 Ft rezsitámogatást ad télen a nyugdíjasoknak. Ebben a fűtési szezonban azonban biztosan nem kapják már meg a támogatást. Hétfőn a főpolgármesteri hivatal azt írta: Karácsony Gergely főpolgármester által a kampányban említett fűtési támogatás - a fővárosi költségvetés elfogadását követően - a következő fűtési szezontól lesz adható.

"Karácsony Gergely választási ígéreteit négy évre értette."

- mondta Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselője.

Ezt a magyarázatot adta Karácsony Gergely politikustársa arra, hogy a nyugdíjasok miért nem kapják meg a pénzt. Kocsis-Cake Olivió szerint Karácsonynak előbb a költségvetést kell elfogadtatnia.

"Karácsony Gergely akkor fogja kifizetni, amikor a költségvetést kialakították, hiszen jelenleg nem is ő rendelkezik a jelenlegi költségvetéssel és amikor erre lehetősége van, ahogy azt ígérte, nyilvánvalóan a választási, négy éves… öt éves választási ciklusban ezt az ígéretét be fogja tartani."

- jegyezte meg Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselője.

"Miniszterelnök úr is azt mondta, hogy száz nap türelmet kell adni."

- mondta Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője.

Az LMP időt adna Karácsony Gergelynek az ígéretek megvalósítására. Ungár Péter szerint a nyugdíjasok támogatása nem a főpolgármesternek feladata.

"Alapvetően nem fővárosi feladat a nyugdíjasok életminőségének a javítása, de én nagyon örülök, hogyha Karácsony Gergely bármit tud tenni annak érdekében, hogy a nyugdíjasoknak az életminőségét javítsa."

- tette hozzá Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője.

A Gyurcsány Ferenc pártjának szóvivője szerint most nem a Karácsony Gergely által megígért 20 ezer forint hiányzik a nyugdíjasoknak.

"Ez azt jelenti, hogy átverték a választóikat?

Az eredeti tervezetben sem volt időkeret, de ugyanakkor nagyon viccesnek érzem amikor a Fidesznek vagy a Fideszes médiának ennyire fáj a nyugdíjasok helyzete, ugyanis 10 éve ők kormányoznak. Tehát az hiszem, hogy bármit ők is megtehetnek azért, hogy a nyugdíjasoknak ne pont ez a 20 ezer forint fűtéstámogatás hiányozzon a kasszából."

- reagálta a DK szóvivője, Barkóczi Balázs.

A fideszes Borbély Lénárd még hétfőn jelezte: a nyugdíjasok támogatása miatt kérdésekkel fordul majd a főpolgármesterhez, hiszen az a 2020-as első félévi munkatervben nem szerepel.

Hír TV